Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrášková polévka s pestem z medvědího česneku

Čerstvý zrovna vyloupaný hrášek, který jsme nasbírali na záhonku má skvělou osvěžující a nasládlou chuť. Připravit z něj můžeme třeba tuto dokonale zelenkavou polévku, kterou dochutíme navíc pórkem a pestem z medvědího česneku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie414 kJ /
99 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky8,88 g
Vláknina0,25 g
Cholesterol 23 mg
Sodík 95 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy2,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek nakrájíme nadrobno. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme máslo a pórek orestujeme. Přidáme pesto z medvědího česneku, promícháme a necháme chvilku orestovat, cca 1 minutu, jen tak, aby se to nepřipálilo. Krok 3: Přidáme hrášek, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Krok 4: Osolíme, přidáme zakysanou smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 5: Necháme ještě provařit cca 1-2 minuty.

TIP: Jak pěstovat hrášek

Zveřejněno 27. 4. 2019

Poznámka autorky Johanka128

Rozmixovat můžeme úplně dohladka nebo můžeme nechat malé kousky hrášku - jak komu vyhovuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka s pestem z medvědího česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jrky

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka s pestem z medvědího česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jrky

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, pórek, pesto z medvědího česneku, hrášek, smetana zakysaná, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu