Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaný česnek v oleji

Naložený česnek je jemnější než čerstvý, a proto se skvěle hodí k zelenině, masu, ale i jako samotný "mls". Bez zavařování vydrží i několik měsíců a stále si zachová svou vůni. Hodí se též jako jedlý dárek, který jistě každý v kuchyni využije.

Hodnocení receptu je 4,4 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Patrik581102

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + 2 týdny odležení

30 min (30 min příprava, + 2 týdny odležení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 088 kJ /
260 kcal
Bílkoviny9,90 g
Tuky0,64 g
Vláknina23,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme, dáme je do sklenice se šroubovacím víčkem, posypeme pepřem, solí a tymiánem. Krok 2: Zalijeme olejem tak, aby byly stroužky česneku překryty o 1 - 2 cm. Dobře promícháme a nádobu s naloženým česnekem zavřeme. Krok 3: Nakládaný česnek v oleji uložíme asi na 2 týdny do temného a suchého prostředí. Krok 4: Takto naložený česnek uložený v chladu můžeme spotřebovávat i několik měsíců. Česnek si uchová svou vůni, ale zjemní, vynikne tak jeho chuť.

TIP: Česnek v naší kuchyni - skladování a zpracování

Zveřejněno 28. 4. 2019

Poznámka autora Patrik581102

Používám skleničku od dětské přesnídávky. Když mám více česneku, používám sklenici od nakládaných feferonek z Kauflandu, cca 0,3 litru

Ukládán ke "zrání" do sklepa (cca 12 - 16 stupňů). Při používání pak skladuji v lednici. Do 14 dnů zmizí. Jak u přípravy jídel, tak samotný na "mls" naprosto vyhovuje

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný česnek v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAPQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaný česnek v oleji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pAPQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
česnek v oleji, česnek ve sklenici se solí recept, recept na naložený česnek v oleji u, česnek naložený v bylinkovém oleji, nakládaný česnek olej tymián, náklady česnek, česnek nákladný v oleji, česnek uložený v soli, nákladný česnek v olivovem papričky v oleji, nakládaný česnek s tymiánem, nakladaný česnek v olivový olej, nakládaný česnek, nakládaný česnek s s bazalkou recept, nakládané feferonky v olivový olej, nákladany česnek s paprikami, nakládané paličky česneku, ,nakládaný česnek v oleji bez soli

Suroviny:
česnek, pepř čtyř barev, sůl bylinková, tymián, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu