Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriky plněné kysaným zelím a paprikový salát

Spojení naložených lahodných paprik a dobrého kysaného zelí osloví určitě i náročné strávníky. Přidejte je k tradičním pečeným masům, nabídněte k pohoštění k pivu a výborně též ladí například se škvarkovou pomazánkou.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

7 zavařovacích sklenic 0,7 l

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 688 kJ /
1 360 kcal
Bílkoviny32,42 g
Tuky9,43 g
Vláknina52,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18,62 g
Sůl46,50 g
Sacharidy260,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív umyjeme sklenice a víčka, uvaříme lák, aby stačil zchladnout. Papriky omyjeme, seřízneme vršky se stopkou a vyčistíme je od semen, semeníků. Pokud to jde, tak i od bílého žebrování. Pak z papriky odkrojíme špičku, aby se papriky lépe plnily. Tak velký kus, aby postavené do zavařovačky nebyly moc vysoké. Krok 2: Do 7 sklenic o obsahu 0,7 l dáváme po třech paprikách. Krok 3: Připravené papriky naplním kysaným zelím. Na dno každé sklenice dám půlku většího bobkového listu, 2 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře a trošku na měsíčky pokrájené cibule. Papriky do sklenice dám nejprve dvě odříznutou špičkou nahoru a pak 1 špičkou dolů. Zalijeme lákem, otřeme papírovou utěrkou hrdla a pevně uzavřeme víčkem. Zavařujeme při 80 °C asi 15-20 minut.

Zveřejněno 20. 11. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

K receptu na nakládané papriky jsem čerpala inspiraci ze skvělého receptu Aničky Kocíkové, tímto jí děkuji. :-) Ale protože jsem neměla ty malé papričky (odrůda Hamík) tak jsem si musela recept trochu přizpůsobit. I když postup je snadný, popisuji vše dost podrobně, takže se to může hodit i začínajícím kuchařinkám.

Části paprik od stopky a od špičky paprik pokrájíme na menší kousky a uděláme z nich salát. K paprikovým odřezkům jsem přikrájela 2 červené a jednu žlutou kuchyňskou cibuli na půlkolečka, promíchala a nacpala do tří skleniček o obsahu cca 3,5 dl, zalila zbytkem láku na plněné papriky, přikyseleného 0,5 dl octu (lák byl původně kvůli kysanému zelí malinko víc oslazený) a salátek jsem zavařila spolu s plněnými paprikami.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K45z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K45z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
salát z kysaného zelí a červenou paprikou, salát z kysaného zelí s červenou paprikou, papriky plněné kysaným zelím, papriky plněné zelím, zavařené papriky se kysanym zelim, papriky plněné kysaným zelím top recepty, paprikový salát se telím, salat z kysaneho zeli cervena paprikáš

Suroviny:
paprika, zelí kysané, voda, ocet, cukr písek, sůl, sacharin, olej, pepř černý, koření nové koření, bobkový list, semínka hořčičná, cibule

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu