Postup přípravy
Krok 1: Housky nakrájet na kostičky, syrové brambory nastrouhat na jemno jako na bramborák. Nic neslejvat a smíchat dohromady.
Krok 2: Knedlíky velké asi jako broskve vařím na pařáčku /a namočeném plátýnku/ asi 20 minut. Způsob vaření je nutné dodržet,aby se nerozvařily. /absence vajec/. Jsou výborné jak k vepřovému tak ke guláši. Recept je od Němky, která jezdí do teplických lázní.
Zveřejněno 5. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Německé snad Švábské knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqXY
Moje poznámka
Německé snad Švábské knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DqXY
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 18 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 19 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 1 minutou
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 8 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 48 minutami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 54 minutami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 55 minutami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 1 hodinou
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 1 hodinou
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 1 hodinou
Tématické fráze:
německé bramborové knedlíky,
německý bramborový knedlík,
knedlíky ke guláši,
knedlík ke guláši,
švábské sýrové knedlíky,
německá kuchařka,
bramborové knedlíky nemecke,
německé brambory,
německý guláš,
bramborovy knedlik nemecky,
nemecke chlupate knedliky,
velikonoční přání německy,
přání k velikonocům německy,
švábské bramborové knedlíky,
švábský bramborový salát,
nemecky bramborovy knedlik recept,
německé bramborové knedlíky s houskou recept,
německý bramborový knedlíky,
knedle ke guláši,
pravej drbak
Suroviny:
houska,
sůl,
koření kari
Komentáře (16)
Eva Mala: Já je znám jako chodské, ale to se nevylučuje - z Chodska do Německa jakoby kamenem dohodil!
Určitě je ale budu dělat častěji, tak vyfotím příště. Chutnali nám všem, jsou rychlé, levné
pro Bibinku-myslím,že proto jsou tak jednoduché,naše knedle jsou přeci jen pracnější
Knedlíky vypadají, že by mohly být dobrý a za vyzkoušení určitě stojí. Já němce kdysi učila dělat naše knedlíky a vůbec to nezvládali