Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 816 kJ / 912 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,20 g |
Tuky | 24,08 g |
Vláknina | 6,64 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 146,32 g |
Postup přípravy
Pak ho prohněteme a válečkem rozválíme na nevelký obdélník, cca 20×25 cm. Znovu necháme 10 minut odpočinout a rádýlkem na pizzu nebo nožem rozkrájíme na 1,5-2 cm široké proužky. Krok 2: Při přenášení na plech proužky v rukou natáhneme na šířku plechu (a tím zároveň ztenčíme) nebo je můžeme v prstech několikrát zkroutit (jako bychom chtěli proužek vyždímat) – během kynutí a pečení se taková tyčka nafoukne téměř dokulata. Krok 3: Na plechu budou tyčky poměrně rychle vykynuté, pečeme je při 200°C/cca 10-12 minut.
Zveřejněno 25. 5. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slané tyčky (variabilní těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwlD
Moje poznámka
Slané tyčky (variabilní těsto)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nwlD
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 50 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 57 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
olej,
sůl,
droždí čerstvé,
paprika sušená sladká,
semínka lněná,
rozmarýn
Komentáře (13)
Jen v létě, když jsme na malém městě, kupuju si droždí v místní pekárně. Připadá mi lepší než ty prefabrikované 42 g kostičky. To ale budeš cathleen vědět lépe než já, zda je opravdu kvalitnější.
Dajda: u nás naštěstí o droždí nouze nebyla, v blízkém krámku se už roky prodává droždí na váhu