Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestový salát s bramborami a žampiony

Bramborový salát není jen ten jeden, který připravujeme na oslavy. Jsou variabilním pokrmem, do kterého můžeme zakomponovat různé suroviny. Tento salát spojuje brambory, chřest a žampiony. K dochucení nám poslouží jogurt s lístky saturejky.

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 490 kJ /
1 073 kcal
Bílkoviny16,84 g
Tuky87,18 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 76 mg
Sodík 1,67 g
Sůl4,10 g
Sacharidy46,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest očistíme a uvaříme nad parou na skus. Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit. Krok 3: Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme a následně vložíme na čtvrtinky nakrájené žampiony. Dusíme, dokud se nevypaří veškerá tekutina. Necháme vychladnout. Krok 4: Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostky. Přidáme podušené žampiony, chřest a promícháme. Krok 5: Jogurt prošleháme se solí a pepřem. Spolu s nasekanými lístky čerstvé saturejky vmícháme do salátu. Krok 6: Necháme v lednici asi 1 hodinu odstát a podáváme.

Zveřejněno 31. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ox9A

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ox9A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, žampióny, slanina uzená, chřest, cibule, jogurt, saturejka, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu