Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 665 kJ / 1 115 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,37 g |
Tuky | 82,91 g |
Vláknina | 7,78 g |
Cholesterol | 48 mg |
Sodík | 995 mg |
Sůl | 2,40 g |
Sacharidy | 61,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 200°C.
Na plech vyložený pečícím papírem položíme kovový kroužek nebo vykrajovačku o průměru asi 8 cm.
Nastrouhaný parmazán smícháme s tymiánovými lístky. Do kroužku na plechu vložíme čtvrtinu parmazánu, rovnoměrně ho rozložíme a trochu přimáčkneme. Pak kroužek opatrně odstraníme. Takto uděláme čtyři parmazánová kolečka, pak plech vložíme do trouby a 5 minut pečeme, až sýr začne lehce zlátnout. Vyndáme z trouby, papír s upečenými kolečky stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Krok 2: Z krajíců chleba odřízneme kůrku a střídky natrháme na kousky.
Na plech dáme nový papír, vsypeme kousky chleba a dáme do trouby. Pečeme, občas promícháme, až se kousky chleba začnou zbarvovat dozlatova, plech vyndáme, opečené krutonky vysypeme do misky a dáme stranou. Krok 3: Okurku oloupeme, podélně přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Z rajčat odstraníme zbytky po stopce a nakrájíme je na kousky, česnekové stroužky oloupeme a nakrájíme na plátky.
Všechnu zeleninu dáme do misky a promícháme.
Ingredience na zálivku dobře prošleháme. Krok 4: Těsně před podáváním do salátu přidáme bazalku natrhanou na kousky, opečené krutonky a zalijeme zálivkou.
Každou porci salátu v misce doplníme parmazánovým chipsem.
Na plech vyložený pečícím papírem položíme kovový kroužek nebo vykrajovačku o průměru asi 8 cm.
Nastrouhaný parmazán smícháme s tymiánovými lístky. Do kroužku na plechu vložíme čtvrtinu parmazánu, rovnoměrně ho rozložíme a trochu přimáčkneme. Pak kroužek opatrně odstraníme. Takto uděláme čtyři parmazánová kolečka, pak plech vložíme do trouby a 5 minut pečeme, až sýr začne lehce zlátnout. Vyndáme z trouby, papír s upečenými kolečky stáhneme z plechu a necháme vychladnout. Krok 2: Z krajíců chleba odřízneme kůrku a střídky natrháme na kousky.
Na plech dáme nový papír, vsypeme kousky chleba a dáme do trouby. Pečeme, občas promícháme, až se kousky chleba začnou zbarvovat dozlatova, plech vyndáme, opečené krutonky vysypeme do misky a dáme stranou. Krok 3: Okurku oloupeme, podélně přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Z rajčat odstraníme zbytky po stopce a nakrájíme je na kousky, česnekové stroužky oloupeme a nakrájíme na plátky.
Všechnu zeleninu dáme do misky a promícháme.
Ingredience na zálivku dobře prošleháme. Krok 4: Těsně před podáváním do salátu přidáme bazalku natrhanou na kousky, opečené krutonky a zalijeme zálivkou.
Každou porci salátu v misce doplníme parmazánovým chipsem.
Zveřejněno 2. 7. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninový salát s chlebovými krutónky a parmazánovým chipsem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y3DY
Moje poznámka
Zeleninový salát s chlebovými krutónky a parmazánovým chipsem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y3DY
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 11 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvové minikoláčky s povidly
Mici76@seznam.cz před 2 hodinami
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 8 hodinami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 10 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 10 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 10 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 10 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 10 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 11 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 12 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 12 hodinami
Suroviny:
parmazán,
tymián čerstvý,
okurka salátová,
rajče,
česnek,
chléb bílý,
bazalka čerstvá,
sůl,
pepř,
olej olivový,
balsamico,
med,
šťáva citronová
Komentáře (2)