

Zeleninový salát s chlebovými krutónky a parmazánovým chipsem
Suroviny 4 porce
- 80 g nastrouhaného parmazánu
- 1 lžička čerstvého tymiánu
- 1 salátová okurka
- 4 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 3 krajíce bílého chleba (nejlépe kváskového)
- bazalka
- Zálivka:
- sůl
- pepř
- 4 lžíce olivového oleje
- 2-3 lžíce Aceto Balsamico
- 1 lžička medu
- šťáva z poloviny citrónu
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 200°C.
Na plech vyložený pečícím papírem položíme kovový kroužek nebo vykrajovačku o průměru asi 8 cm.
Nastrouhaný parmazán smícháme s tymiánovými lístky. Do kroužku na plechu vložíme čtvrtinu parmazánu, rovnoměrně ho rozložíme a trochu přimáčkneme. Pak kroužek opatrně odstraníme. Takto uděláme čtyři parmazánová kolečka, pak plech vložíme do trouby a 5 minut pečeme, až sýr začne lehce zlátnout. Vyndáme z trouby, papír s upečenými kolečky stáhneme z plechu a necháme vychladnout.Z krajíců chleba odřízneme kůrku a střídky natrháme na kousky.
Na plech dáme nový papír, vsypeme kousky chleba a dáme do trouby. Pečeme, občas promícháme, až se kousky chleba začnou zbarvovat dozlatova, plech vyndáme, opečené krutonky vysypeme do misky a dáme stranou.Okurku oloupeme, podélně přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Z rajčat odstraníme zbytky po stopce a nakrájíme je na kousky, česnekové stroužky oloupeme a nakrájíme na plátky.
Všechnu zeleninu dáme do misky a promícháme.
Ingredience na zálivku dobře prošleháme.Těsně před podáváním do salátu přidáme bazalku natrhanou na kousky, opečené krutonky a zalijeme zálivkou.
Každou porci salátu v misce doplníme parmazánovým chipsem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zeleninový salát s chlebovými krutónky a parmazánovým chipsem
K receptu nejsou žádné komentáře.