Zeleninový salát s chlebovými krutónky a parmazánovým chipsem

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

4 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

80 g nastrouhaného parmazánu
1 lžička čerstvého tymiánu
1 salátová okurka
4 rajčata
3 stroužky česneku
3 krajíce bílého chleba (nejlépe kváskového)
bazalka
Zálivka:
sůl
pepř
4 lžíce olivového oleje
2-3 lžíce Aceto Balsamico
1 lžička medu
šťáva z poloviny citrónu
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.
    Na plech vyložený pečícím papírem položíme kovový kroužek nebo vykrajovačku o průměru asi 8 cm.
    Nastrouhaný parmazán smícháme s tymiánovými lístky. Do kroužku na plechu vložíme čtvrtinu parmazánu, rovnoměrně ho rozložíme a trochu přimáčkneme. Pak kroužek opatrně odstraníme. Takto uděláme čtyři parmazánová kolečka, pak plech vložíme do trouby a 5 minut pečeme, až sýr začne lehce zlátnout. Vyndáme z trouby, papír s upečenými kolečky stáhneme z plechu a necháme vychladnout.

  2. Z krajíců chleba odřízneme kůrku a střídky natrháme na kousky.
    Na plech dáme nový papír, vsypeme kousky chleba a dáme do trouby. Pečeme, občas promícháme, až se kousky chleba začnou zbarvovat dozlatova, plech vyndáme, opečené krutonky vysypeme do misky a dáme stranou.

  3. Okurku oloupeme, podélně přepůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Z rajčat odstraníme zbytky po stopce a nakrájíme je na kousky, česnekové stroužky oloupeme a nakrájíme na plátky.
    Všechnu zeleninu dáme do misky a promícháme.
    Ingredience na zálivku dobře prošleháme.

  4. Těsně před podáváním do salátu přidáme bazalku natrhanou na kousky, opečené krutonky a zalijeme zálivkou.
    Každou porci salátu v misce doplníme parmazánovým chipsem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zeleninový salát s chlebovými krutónky a parmazánovým chipsem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo