Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprikách - paprikáš

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 366 kJ /
804 kcal
Bílkoviny11,63 g
Tuky68,60 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 174 mg
Sodík 98 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy32,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu vyndáme z lednice. Krok 2: Drobně pokrájenou cibuli osmažíme dosklovata na másle s olejem. Poté přidáme do kastrolu zatáhnout stehenní řízky. Ty pak dáme ke straně, přisypeme papriku a mouku, kterou necháme krátce zpěnit, maso opět rozložíme po dně, přisypeme nadrobno pokrájenou papriku nebo kapii. Přilijeme asi 200 ml vývaru a na mírném ohni dusíme za občasného promíchání a případného podlití doměkka. Vývaru nemusíme přilévat mnoho, nebudeme muset už ke konci omáčku zahušťovat. Krok 3: Když je maso měkké, vyndáme plátky masa stranou a v již odstavené omáčce ze zdroje tepla rozmícháme zakysanou smetanu pokojové teploty. Omáčku dle chuti můžeme ještě dosolit nebo opepřit a podáváme. Krok 4: Kuřecí řízky dáme na talíře k příloze (rýže, těstoviny, knedlík...) a přelijeme omáčkou.

Zveřejněno 27. 7. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3LDR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3LDR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Suroviny:
řízky kuřecí, máslo, olej, cibule, paprika sušená sladká, paprika čerstvá červená, mouka hladká, sůl, pepř mletý, vývar, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu