Hovězí roláda plněná zeleninou v tortille

medanek Kuchařka: medanek

Hovězí maso 4 názory

Suroviny

800 g hovězí libové sekané
2 šalotky
1 vejce
100 g mozzarelly
3 stroužky česneku
sůl
pepř
trochu strouhanky, bude-li potřeba
olivový olej
1 balení zeleniny (žlutá a oranžová mrkev, hrášek, brokolice, květák)
2 tortilly
2 cibule
máslo tak na jeden prst
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, mozzarellu nastrouháme a cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Na troše oleje osmažíme šalotku, přidáme česnek, necháme jen krátce rozvonět a dáme vychladit.

  3. Do mletého masa, přidáme sýr, vejce, vychladlou šalotku s česnekem, osolíme, opepříme a dobře vše promícháme. Ochutnáme a je-li potřeba, ještě dochutíme solí a pepřem. Můžeme přidat i trochu strouhanky (já většinou nedávám).

  4. Na másle osmažíme zeleninu, osolíme, opepříme a necháme trochu zchladnout.

  5. Tortilly lehce pokropíme vodou a dáme na suchou pánev rozehřát (jdou pak lehce smotat),
    naplníme zeleninou a smotáme.

  6. Na potravinářskou fólii vlhkýma rukama rozetřeme maso na 1 cm výšku, položíme tortillové roládky, pomocí fólie pevně srolujeme a dáme na chvíli do mrazáku trochu ztuhnout (lépe se s ní manipuluje).

  7. Na dno pekáčku dáme trochu oleje, poklademe kolečky cibule, položíme roládu a pečeme přikryté 15 min na 200°C, pak stáhneme teplotu na 100°C a pečeme dalších cca 40-45 minut.
    Posledních 10-15 minut pečeme odkryté na barvu.

  8. Servírujeme nakrájené na plátky s cibulí, šťávou z výpeku a jako příloha je vhodná jakákoliv úprava brambor.
    Já volila smetanovou bramborovou kaši.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 599 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí roláda plněná zeleninou v tortille

Tématické fráze: plněná sekaná roláda hovězí roláda hovězí roláda recept hovězí rolada plněná plněná hovězí roláda

Zapomněl/a jsem heslo