Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselá houbovo-zeleninová polévka a pošírované vejce

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 563 kJ /
374 kcal
Bílkoviny17,15 g
Tuky8,61 g
Vláknina12,84 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 174 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy52,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev na kolečka nebo nudličky, květák rozebereme na růžičky, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, kopr posekáme, česnek prolisujeme a houby namočíme do vody. Krok 2: V kastrolku na oleji osmažíme cibuli do sklovita, přidáme česnek, mrkev, květák, brambory, přecezené houby, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem nebo vodou s gelovým bujónem a necháme vařit, až je zelenina téměř měkká. Krok 3: Mouku přidáme do smetany, důkladně promícháme, aby tam nebyly hrudky a přes sítko nalijeme do polévky. Za stálého míchání necháme cca 5 minut povařit, přidáme kopr, máslo a ještě krádce povaříme. Nakonec přidáme lžíci octa, ochutnáme a je-li potřeba ještě dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Do většího hrnce (čím větší průměr, tím lépe si vytvoříme vír) dáme vařit osolenou vodu. Jakmile nám začne voda vřít, trochu plamen ztlumíme, vodu lžící zamícháme, abychom vytvořili vír a do středu víru opatrně vpustíme vejce, které jsme si vyklepli do naběračky s octem a necháme 3-4 minuty vařit. Krok 5: Polévku servírujeme s vejcem, které jsme nařízli, zdobené čerstvým koprem.

Zveřejněno 16. 9. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3nn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P3nn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý den,
prosím, odkud máte talíře? Jsou nádherné!!!

Madula: Ano vyzkoušej :-):-K

:-O To je bramboračka řízlá kulajdou. Ale zkusím to, ale pouze pro sebe.:-K pak napíšu, co je to za baštu ;-)

Marie Svarcova: Moc děkuji Maruško :-K:-K

:yes::yes::yes: pěkný recept a krásná fotka <3 nádhera, přímo sváteční

magdalenka: musím celý recept opravit, děkuji za upozornění.:yes::-K:-K

medanek: kedy pridavas smotanu? Dik.

yanull: Moc děkuji za opravu, nevšimla jsem si :-K:-K:-)

Simona Skolakova: Opraveno ;-)

Hezký receptík,láká mne k vyzkoušení,ale asi se stala chybička bod č.2 a bod č.3 jsou totožné,nebo se pletu???:-K

Suroviny:
cibule, mrkev, květák, brambory, houby sušené, kopr, česnek, smetana sladká, máslo, mouka, sůl, pepř bílý, olej, ocet, vejce

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu