Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 999 kJ / 1 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,30 g |
Tuky | 13,94 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 509 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 22,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa vybereme též dle vlastní chuti.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozpáleným tukem a ze všech stran opečeme. Maso vyndáme stranou a do výpeku nasypeme pokrájený pórek, česnek a žampiony a vše necháme zesklovatět a povadnout. Maso vrátíme zpět, přidáme bylinky dle chuti, zalijeme vývarem, těsně nad maso a dusíme pod poklicí na mírném ohni nebo v troubě doměkka.
Krok 3: Dle potřeby podléváme, otáčíme. Po změknutí masa vyndáme z vývaru vyvařenou snítku z bylinek. Zahustíme do požadované hustoty jíškou nebo záklechtkou a ještě krátce povaříme, případně dochutíme solí a pepřem. Pokud máme maso v celku, vyndáme ho před zahuštěním stranou, po chvilce pokrájíme na plátky a vrátíme do omáčky nebo rovnou rozdělíme na talíře s přílohou a přelijeme omáčkou.
Krok 4: Podáváme s rýží, noky, knedlíkem...
Zveřejněno 22. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórkové hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OGA
Moje poznámka
Pórkové hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OGA
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 2 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 7 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 8 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno 20. 10. 2025 20:08:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 1 hodinou
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 2 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 2 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 2 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 2 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 2 hodinami
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 5 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 5 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
sádlo,
pórek,
žampióny,
česnek,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
vývar,
jíška
Komentáře (1)