Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nudličky v divoké omáčce

Hodnocení receptu je 4,4 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 101 kJ /
1 219 kcal
Bílkoviny95,79 g
Tuky81,01 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 601 mg
Sodík 1,30 g
Sůl3,41 g
Sacharidy21,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na plátky a pak na nudličky. Měla jsem je přes noc naložené, ale není to nutné. V hluboké rozehřáté pánvi na sádle prudce opečeme osolené a opepřené maso ze všech stran (je hned měkké) a vyndáme do misky stranou. Krok 2: Do výpeku dáme cibuli a opečeme dozlatava, přidáme kostičky zeleniny a dál restujeme, až začne chytat tmavší barvu. Přidáme bobkový list, koření vložíme v čajovém vajíčku, abychom nemuseli vyndávat kuličky. Podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme protlak a dusíme zeleninu doměkka. Krok 3: Vyndáme bobkové listy, koření a zeleninu dohladka rozmixujeme nebo propasírujeme, tím zahustíme omáčku. Přilijeme smetanu, vrátíme maso, prohřejeme a dochutíme worcesterem, solí a čerstvě mletým pepřem. Krok 4: Na talíři přidáme k masu šunku nakrájenou na tenké nudličky a rozkrojenou půlku vařeného vejce. Podáváme dle chuti s knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Zveřejněno 10. 2. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VL4W

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VL4W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Horac71: Děkuji za komentář ale přece jste si mohl dochutit výrazněji podle své chuti co máte rád. o tom to vaření je, 100 lidí je 100 chutí . :-K Hezký večer

Nedoporučuji. Žádná zvláštní výrazná chuť. Obyčejné a mdlé.

Suroviny:
kýta vepřová, sádlo, cibule, celer, bobkový list, jalovec, koření nové koření, pepř černý, protlak rajčatový, omáčka worcesterová, sůl, pepř mletý, smetana ke šlehání, vejce, šunka

Přidat fotografie receptu