Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová krkovice na divokém koření

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie325 kJ /
78 kcal
Bílkoviny2,12 g
Tuky0,27 g
Vláknina6,26 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy15,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa nařízneme cca 4x po okraji, aby se nekroutily. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
V hluboké pánvi na sádle osmažíme nasekanou cibuli dozlatova a přidáme česnek. Přidáme plátky masa a necháme z obou stran zatáhnout. Krok 2: Okořeníme podle chuti, přidáme kečup nebo protlak a cukr, obrátíme a podlijeme horkým vývarem.
Přiklopené poklicí dusíme za občasného podlití do změknutí masa. Krok 3: Když je maso měkké, vyndáme bobkový list a koření pokud jsme dali celé, můžeme maso dát stranou a omáčku propasírovat. Krok 4: Zahustíme podle potřeby jíškou a krátce povaříme. Dochutíme solí. Krok 5: Podáváme s rýží, těstovinami, bramborem nebo knedlíkem. Doplníme salátem podle chuti.

Zveřejněno 22. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice na divokém koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EJ1N

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová krkovice na divokém koření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EJ1N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

malirka: :-) omlouvám se a děkuji za komentář, Je napsaný u cibule tak ho přidávám hned jak zesklovatí ale v podstatě je to jedno kdy se přidá, někdo ho dává až nakonec a také OK . :-K Přeji krásný den

Nenašla jsem v textu, kdy se dává česnek, ale nevadí, přidala jsem ho nasekaný na jemno před přidáním protlaku, chvilku opekla, aby se rozvoněl, pak jsem zalila vývarem a přidala divoké koření, tymián a rozmarýn. Recept dělám už podruhé, tentokrát jsem krkovici nahradila vepřovou kotletkou. Už to krásně voní, tak se těšíme, jak si pochutnáme. <3:-8

malirka: :-) děkuji za komentář i pěkné foto, mám radost, že chutnalo :-K Krásný zbytek dne

Jednoduchý a skvělý recept. Pochutnali jsme si! :) Přidávám do své kuchařky. :)

PavlinaPl: :-) moc děkuji , udělalo mi to radost :-K krásný večer

Moc jsme si pochutnali. :-)

Suroviny:
krkovice vepřová, sádlo, cibule, česnek, bobkový list, koření divoké, sůl, pepř mletý, kečup sladký, vývar masový, jíška tmavá instantní

Přidat fotografie receptu