Vepřová krkovice na divokém koření

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minut příprava 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 40 minut příprava 0 názorů

Suroviny 4 porce

4 silnější plátky krkovice
sádlo
1 cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
divoké koření podle chuti
(nové koření, tymián, zázvor, rozmarýn,
jalovec, muškátový oříšek)
sůl
čerstvě mletý černý pepř
1 lžíce kečupu (domácí nebo protlak a špetku cukru)
vývar na podlití nebo voda a sypký vývar
tmavou jíšku dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nařízneme cca 4x po okraji, aby se nekroutily, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
    V hluboké pánvi na sádle osmažíme nasekanou cibuli dozlatova. Přidáme plátky masa a necháme zatáhnout.

  2. Okořeníme dle chuti, přidáme kečup nebo protlak a cukr, obrátíme a podlijeme horkým vývarem.
    Přiklopené poklicí dusíme za občasného podlití do změknutí masa. Vyndáme bobkový list a koření, pokud jsme dali celé, můžeme maso dát stranou a omáčku propasírovat.

  3. Zahustíme dle potřeby jíškou a krátce povaříme, dochutíme solí a podáváme s rýží, těstovinami, bramborem nebo knedlíkem. Doplníme salátem dle chuti, měla jsem skvělý čerstvý římský od sousedky ze zahrádky.

Komentáře k receptu Vepřová krkovice na divokém koření

K receptu nejsou žádné komentáře.