Pečené koblihy, kynuté přes noc
Někdy při pečení spěcháme, aby těsto co nejrychleji vykynulo. V tomto receptu na koblihy jej však necháme v klidu spát v lednici přes noc. Vymezte si tak dost času na přípravu těchto sladkých pečených koblížků.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde asi 10 koblih
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 613 kJ / 1 580 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,29 g |
| Tuky | 47,41 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 368 mg |
| Sodík | 561 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 240,65 g |
Postup přípravy
Do hrnku s vlažným mlékem nasypte droždí, cukr, trochu chlebové mouky, promíchejte a nechte 30 minut vzejít kvásek. Krok 2: V druhé míse smíchejte zbytek mouky, sůl, přidejte kvásek, vajíčko a pár minut hněťte robotem. Postupně přidávejte máslo pokojové teploty. Hotové těsto nechte 2 hodiny kynout na teplém místě. Následně jej přendejte do uzavíratelné mísy a přes noc nechte kynout v lednici. Krok 3: 2. den ráno:
Mísu s těstem vyndejte z lednice, sundejte víko a nechte hodinu při pokojové teplotě. Poté rozdělte na 10 stejných dílků, vytvarujte koblihy, přendejte je na plech s pečicím papírem, a nechte 2 hodiny kynout. Krok 4: Troubu rozehřejte na 180 °C. Vykynuté koblihy potřete rozehřátým máslem a pečte do zlatova, přibližně 10 minut. Následně je potřete máslem s rumem, obalte v cukru, a nechte zcela vychladnout. Krok 5: Do koblih vytvořte pomocí kulatého nože díru a libovolně naplňte zdobícím sáčkem.
Zveřejněno 20. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené koblihy, kynuté přes noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyYA
Moje poznámka
Pečené koblihy, kynuté přes noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyYA
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 6 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 9 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 11 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 12 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláč kynutý litý s ovocem
brtna před 19 minutami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 23 minutami
Mufiny z jablečného těsta
Cinderka před 1 hodinou
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 2 hodinami
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 2 hodinami
Banánový chlebíček II
Krize před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 2 hodinami
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 2 hodinami
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 3 hodinami
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
droždí instantní,
cukr,
mléko,
vejce,
máslo,
sůl,
máslo,
rum,
cukr,
marmeláda
Komentáře (4)
Hezký recept