Pečené koblihy, kynuté přes noc
Někdy při pečení spěcháme, aby těsto co nejrychleji vykynulo. V tomto receptu na koblihy jej však necháme v klidu spát v lednici přes noc. Vymezte si tak dost času na přípravu těchto sladkých pečených koblížků.
Suroviny pro 1 dávka
z dávky vyjde asi 10 koblih
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 613 kJ / 1 580 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,29 g |
| Tuky | 47,41 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 368 mg |
| Sodík | 561 mg |
| Sůl | 1,33 g |
| Sacharidy | 240,65 g |
Postup přípravy
Do hrnku s vlažným mlékem nasypte droždí, cukr, trochu chlebové mouky, promíchejte a nechte 30 minut vzejít kvásek. Krok 2: V druhé míse smíchejte zbytek mouky, sůl, přidejte kvásek, vajíčko a pár minut hněťte robotem. Postupně přidávejte máslo pokojové teploty. Hotové těsto nechte 2 hodiny kynout na teplém místě. Následně jej přendejte do uzavíratelné mísy a přes noc nechte kynout v lednici. Krok 3: 2. den ráno:
Mísu s těstem vyndejte z lednice, sundejte víko a nechte hodinu při pokojové teplotě. Poté rozdělte na 10 stejných dílků, vytvarujte koblihy, přendejte je na plech s pečicím papírem, a nechte 2 hodiny kynout. Krok 4: Troubu rozehřejte na 180 °C. Vykynuté koblihy potřete rozehřátým máslem a pečte do zlatova, přibližně 10 minut. Následně je potřete máslem s rumem, obalte v cukru, a nechte zcela vychladnout. Krok 5: Do koblih vytvořte pomocí kulatého nože díru a libovolně naplňte zdobícím sáčkem.
Zveřejněno 20. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečené koblihy, kynuté přes noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyYA
Moje poznámka
Pečené koblihy, kynuté přes noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MyYA
Nejnovější recepty
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 40 minutami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 1 hodinou
Kapr na křenu
Přidáno před 16 hodinami
Likérové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Sváteční vánočka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 23 hodinami
Kokosky ze tří surovin podle Kamily Nývltové
Přidáno 11. 12. 2025 08:00:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
LUCAH před 41 minutami
Kokosové tyčinky špaldové
80Katerina.M před 52 minutami
Vánoční bramborový salát se sojanézou
puppystaff1993 před 10 hodinami
Celerová pomazánka s nádechem česneku
Olympus před 11 hodinami
Šlehačkové cukroví
KekkyPetra před 11 hodinami
Vánočka II
Sojkal před 12 hodinami
Citronové rohlíčky
Terka39 před 13 hodinami
Nejlepší nadýchané muffiny
VerunkaBerunka před 13 hodinami
Uherská pěna
Daami před 15 hodinami
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
droždí instantní,
cukr,
mléko,
vejce,
máslo,
sůl,
máslo,
rum,
cukr,
marmeláda
Komentáře (4)
Hezký recept