Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 237 kJ / 2 447 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 52,31 g |
| Tuky | 56,45 g |
| Vláknina | 30,80 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 1,76 g |
| Sůl | 4,21 g |
| Sacharidy | 405,55 g |
Postup přípravy
Uzená stehna (počet podle porcí ) opláchneme, vložíme do pekáčku a přikrytá poklicí dáme péct na 40 minut do předehřáté trouby. Krok 2: Ve větším rendlíku rozehřejeme sádlo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, podlijeme vínem a posypeme1 lžící cukru. Promícháme a necháme dusit zelí na skus. Přidáme oloupané jablko zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a oprané rozinky. Ještě chvilku dusíme, dochutíme octem a podle chuti i cukrem. Krok 3: Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme do měkka a slijeme. (Vařím jen s 1 lžící vody v Mvt 2x 6,5 minuty /800W). Do horkých přidáme sádlo a šťouchadlem rozšťoucháme dohladka. Do mírně zchladlých brambor dáme mouku, solamyl, sůl, vejce a promícháme. Krok 4: Vyklopíme na vál a zpracujeme rychle rukama těsto (čím déle se hněte, tím víc řídne), dle potřeby a podle druhu brambor můžeme přidat trochu mouky nebo solamylu. Z těsta vytvoříme 3 šišky, vložíme do vroucí osolené vody, vařečkou zvedneme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme 15 minut. Hotové knedlíky nakrájíme strunovým kráječem, nití nebo nožem na plátky.
Podáváme knedlíky omaštěné sádlem s osmaženou cibulkou, s červeným zelím a uzeným kuřecím stehnem.
Zveřejněno 20. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZLl
Moje poznámka
Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XZLl
Nejnovější recepty
Rolády z plněné tortilly
Přidáno před 2 hodinami
Plněné hvězdičky z listového těsta
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s kuřecím raráškem
Přidáno před 2 hodinami
Uherské řezy z Jičínského salámu Pikant
Přidáno před 3 hodinami
Datlové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Domácí datlová pasta
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchané brambory s cibulkou a smetanou
jitka cerna před 15 minutami
Kari s červenou čočkou a brokolicí
monyss před 39 minutami
Vepřové maso v mrkvi
Evellinka před 40 minutami
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Fitulka před 1 hodinou
Nejlepší vaječný koňak
MarieBrozova před 2 hodinami
Řezy s tvarohovým karamelem
Koffi před 2 hodinami
Vánoční roládka
HelenkaKrizova před 3 hodinami
Bramborové šulánky s mákem
ZlataG před 4 hodinami
Vaječný koňak
Vigousek před 5 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
JitkaVyk před 5 hodinami
Suroviny:
zelí červené,
sádlo,
cibule,
cukr,
víno červené,
ocet vinný červený,
sůl,
jablko,
rozinky,
brambory,
sádlo,
mouka hrubá,
solamyl,
vejce,
sůl,
stehno kuřecí uzené,
cibulka
Komentáře (1)