Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno

Drůbeží maso Doba přípravy: 50 minut 0 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 50 minut 0 názorů

Suroviny 3-4 porce

1 malá hlávka červeného zelí
2 lžíce sádla
1 cibule
1-2 lžíce cukru
80 ml červeného vína
1-2 lžíce červeného vinného octa
1/2 lžičky soli
1 jablko
2 lžíce rozinek
Knedlíky:
500 g brambor
1 lžíce sádla
300 ml hrubé mouky
1-2 lžíce solamylu
1 vejce
sůl
Dále:
uzená kuřecí stehna
sádlo s osmaženou cibulkou

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 170° C spodek/vršek.
    Uzená stehna (počet podle porcí ) opláchneme, vložíme do pekáčku a přikrytá poklicí dáme péct na 40 minut do předehřáté trouby.

  2. Ve větším rendlíku rozehřejeme sádlo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, podlijeme vínem a posypeme1 lžící cukru. Promícháme a necháme dusit zelí na skus. Přidáme oloupané jablko zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a oprané rozinky. Ještě chvilku dusíme, dochutíme octem a podle chuti i cukrem.

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme do měkka a slijeme. (Vařím jen s 1 lžící vody v Mvt 2x 6,5 minuty /800W). Do horkých přidáme sádlo a šťouchadlem rozšťoucháme dohladka. Do mírně zchladlých brambor dáme mouku, solamyl, sůl, vejce a promícháme.

  4. Vyklopíme na vál a zpracujeme rychle rukama těsto (čím déle se hněte, tím víc řídne), dle potřeby a podle druhu brambor můžeme přidat trochu mouky nebo solamylu. Z těsta vytvoříme 3 šišky, vložíme do vroucí osolené vody, vařečkou zvedneme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme 15 minut. Hotové knedlíky nakrájíme strunovým kráječem, nití nebo nožem na plátky.
    Podáváme knedlíky omaštěné sádlem s osmaženou cibulkou, s červeným zelím a uzeným kuřecím stehnem.

Komentáře k receptu Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno

K receptu nejsou žádné komentáře.