

Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno
Suroviny 3-4 porce
- 1 malá hlávka červeného zelí
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 1-2 lžíce cukru
- 80 ml červeného vína
- 1-2 lžíce červeného vinného octa
- 1/2 lžičky soli
- 1 jablko
- 2 lžíce rozinek
- Knedlíky:
- 500 g brambor
- 1 lžíce sádla
- 300 ml hrubé mouky
- 1-2 lžíce solamylu
- 1 vejce
- sůl
- Dále:
- uzená kuřecí stehna
- sádlo s osmaženou cibulkou
Postup přípravy receptu
Předehřejeme troubu na 170° C spodek/vršek.
Uzená stehna (počet podle porcí ) opláchneme, vložíme do pekáčku a přikrytá poklicí dáme péct na 40 minut do předehřáté trouby.Ve větším rendlíku rozehřejeme sádlo a osmažíme nasekanou cibuli. Přidáme nastrouhané zelí, osolíme, podlijeme vínem a posypeme1 lžící cukru. Promícháme a necháme dusit zelí na skus. Přidáme oloupané jablko zbavené jádřince, nakrájené na kostičky a oprané rozinky. Ještě chvilku dusíme, dochutíme octem a podle chuti i cukrem.
Brambory oloupeme, nakrájíme, uvaříme do měkka a slijeme. (Vařím jen s 1 lžící vody v Mvt 2x 6,5 minuty /800W). Do horkých přidáme sádlo a šťouchadlem rozšťoucháme dohladka. Do mírně zchladlých brambor dáme mouku, solamyl, sůl, vejce a promícháme.
Vyklopíme na vál a zpracujeme rychle rukama těsto (čím déle se hněte, tím víc řídne), dle potřeby a podle druhu brambor můžeme přidat trochu mouky nebo solamylu. Z těsta vytvoříme 3 šišky, vložíme do vroucí osolené vody, vařečkou zvedneme, aby se nepřichytily ke dnu a vaříme 15 minut. Hotové knedlíky nakrájíme strunovým kráječem, nití nebo nožem na plátky.
Podáváme knedlíky omaštěné sádlem s osmaženou cibulkou, s červeným zelím a uzeným kuřecím stehnem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Červené zelí na víně, bramborový knedlík a uzené kuřecí stehno
K receptu nejsou žádné komentáře.