Vepřová panenka a kuřecí prsíčka sous vide, se zelenými fazolkami na ghí a česneku
Postup přípravy
Krok 1: Panenku rozdělíme na 3 stejné kousky, kuřecí prsa necháme vcelku, osolíme, okořeníme pepřem, sušeným česnekem, obalíme v bylinkách nebo v libovolné marinádě, necháme asi hodinku odpočinout v lednici . Po hodině dáme každý kus masa vakuovat, dáme opět do lednice necháme dva dny odležet.
Krok 2: Po dvou dnech maso v sáčcích dáme do hrnce sous vide, nastavíme teplotu 55 st. na 40 min. Mezitím co se dělá maso, připravíme fazolky můžeme použít jakékoliv. Čerstvé musíme předem uvařit, zmrazené nebo sterilované připravíme tak, že na pánev dáme ghí až se rozpustí, přidáme fazolky, osolíme, opepříme, přidáme česnek nakrájený na plátky, opékáme, po dokončení uchováme v teple.
Krok 3: Po uvaření maso vytáhneme ze sáčku a doděláme na pánvi, stačí tak 3 minuty z každé strany. Poté maso vyndáme z pánve a nakrájíme na plátky, jako přílohu jsem zvolila zelené fazolky nebo kdo chce, tak i s opékaným bramborem a doplníme zeleninovým salátem.
Zveřejněno 4. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka a kuřecí prsíčka sous vide, se zelenými fazolkami na ghí a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oGOA
Moje poznámka
Vepřová panenka a kuřecí prsíčka sous vide, se zelenými fazolkami na ghí a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oGOA
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Suroviny:
panenka vepřová,
prsa kuřecí,
sůl,
pepř,
česnek,
marináda,
fazolky zelené,
česnek,
ghee
Komentáře (2)