Vepřová panenka a kuřecí prsíčka sous vide, se zelenými fazolkami na ghí a česneku

Vepřové maso Doba přípravy: 50 minut s přípravou 3 dny 1 názor

Vepřové maso Doba přípravy: 50 minut s přípravou 3 dny 1 názor

Suroviny 4 porce

vepřová panenka
kuřecí prsa
sůl
pepř
sušený česnek
libovolná marináda kupovaná nebo jakákoliv doma připravená
nebo jen bylinky: rozmarýn, tymián
zelené fazolky
česnek
ghí

Postup přípravy receptu

  1. Panenku rozdělíme na 3 stejné kousky, kuřecí prsa necháme vcelku, osolíme, okořeníme pepřem, sušeným česnekem, obalíme v bylinkách nebo v libovolné marinádě, necháme asi hodinku odpočinout v lednici . Po hodině dáme každý kus masa vakuovat, dáme opět do lednice necháme dva dny odležet.

  2. Po dvou dnech maso v sáčcích dáme do hrnce sous vide, nastavíme teplotu 55 st. na 40 min. Mezitím co se dělá maso, připravíme fazolky můžeme použít jakékoliv. Čerstvé musíme předem uvařit, zmrazené nebo sterilované připravíme tak, že na pánev dáme ghí až se rozpustí, přidáme fazolky, osolíme, opepříme, přidáme česnek nakrájený na plátky, opékáme, po dokončení uchováme v teple.

  3. Po uvaření maso vytáhneme ze sáčku a doděláme na pánvi, stačí tak 3 minuty z každé strany. Poté maso vyndáme z pánve a nakrájíme na plátky, jako přílohu jsem zvolila zelené fazolky nebo kdo chce, tak i s opékaným bramborem a doplníme zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu Vepřová panenka a kuřecí prsíčka sous vide, se zelenými fazolkami na ghí a česneku