Suroviny
Porce: Podle nakrájení velikosti kousků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 099 kJ / 7 911 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,27 g |
Tuky | 384,76 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 2,53 g |
Sodík | 1,15 g |
Sůl | 2,51 g |
Sacharidy | 958,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve z mléka, vanilkových cukrů a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, přikryjeme ho fólií a necháme vystydnout. Do mísy dáme žloutky, krupicový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, rum a vyšleháme do husté pěny. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do žloutkové pěny po částech zašleháme mouku, střídavě s vodou. Naposledy zlehka vmícháme sníh. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, spirálově projedeme od středu k boku špejlí, aby byla rovina a dáme do studené trouby na 165°C péct na 55 minut.
Krok 2: Zatím, co se peče dort, uděláme mléčný marcipán. Do misky dáme moučkový cukr, změklý tuk, med, sušené mléko a lžičku vody. Vodu pak přidáváme jen po troškách, opatrně. Zpracujeme tužší hmotu, aby byla tvárnější. Podle potřeby obarvíme potravinářskou barvou a uděláme růžičky.
Krok 3: Upečený dort necháme 15 min vychladnout, pak teprve ho vyklopíme z formy a necháme úplně vystydnout. Do mísy u robota dáme máslo, moučkový cukr, rumovou tresť a vyšleháme do pěny. Do vyšlehaného másla s cukrem střídavě zašleháme studený pudink s rozpuštěnou studenou čokoládou. Vše vyšleháme.
Krok 4: Korpus dvakrát překrojíme, pomažeme krémem a spojíme. Boky i vrch potřeme krémem. Boky posypeme strouhanými ořechy a vrch ozdobíme marcipánovými růžemi.
Zveřejněno 22. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Terezčina 22
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ez6l
Moje poznámka
Terezčina 22
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ez6l
Nejnovější recepty
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 11 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 55 minutami
Pivovarská bašta
oopicka před 2 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 3 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 4 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 4 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 5 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 7 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 7 hodinami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 8 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
sůl,
rum,
voda,
máslo,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
pudink čokoládový,
mléko,
cukr vanilkový,
tresť rumová,
mléko sušené,
cukr moučkový,
tuk,
med,
voda,
ořechy strouhané
Komentáře (1)