Medovník Boženy Brejchové
Medovník je skvělý moučník. Medové pláty proložené jemným karamelovým krémem se rozplynou v puse. Jeho největší výhodou ale je, že ho lze připravit klidně až týden před plánovanou akcí. Dřív ho ale jistě sníte.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 712 kJ / 5 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,55 g |
| Tuky | 276,68 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,54 g |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 0,63 g |
| Sacharidy | 713,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme Heru. Za stálého míchání přidáme vejce, med, cukr, mouku a jedlou sodu. Mícháme asi deset minut.
Krok 2: Na plech s papírem na pečení rozetřeme těsto v co nejtenší vrstvě (tekutější těsto rozetřeme kartou) a pečeme v rozehřáté troubě dozlatova. Z této dávky je asi pět plátů.
Krok 3: Krém připravíme tak, že máslo a kondenzované mléko vyšleháme dohladka.
Krok 4: Zarovnáme okraje plátů. Ořízneme je.
Potom připravíme posypku z okrojků, které rozdrobíme najemno. Krok 5: Střídavě klademe vrstvy upečeného těsta a krému. Krok 6: Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a posypeme připravenou posypkou. Krok 7: Proležením získává dort na vláčnosti a chuti. Krok 8: V lednici vydrží minimálně týden.
Potom připravíme posypku z okrojků, které rozdrobíme najemno. Krok 5: Střídavě klademe vrstvy upečeného těsta a krému. Krok 6: Na závěr potřeme celý dort včetně boků krémem a posypeme připravenou posypkou. Krok 7: Proležením získává dort na vláčnosti a chuti. Krok 8: V lednici vydrží minimálně týden.
Zveřejněno 13. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník Boženy Brejchové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Vxp
Moje poznámka
Medovník Boženy Brejchové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3Vxp
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 6 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno 25. 10. 2025 12:10:25
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mjanickam před 33 minutami
Brokolicová polévka
Hanous7 před 35 minutami
Jablkový závin z listového těsta
sarah38 před 53 minutami
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 1 hodinou
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 2 hodinami
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 2 hodinami
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 4 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 4 hodinami
Tématické fráze:
medové řezy lepší než medovník,
lada hruška medovník,
recepty ládi hrušky medovník,
vynikající medovník,
recept na karamelový krém na medovník,
medovník ládi hrušky,
recept medovník láďa hruška,
medovník podle ládi hrušky,
jak dlouho vydrzi medovnik,
medovník na plech,
medovník od ládi hrušky,
medovnik lada hruska,
medovník,
dort ala medovník,
medovník bez medu,
medový dort marlenka recept,
tekutý medovník,
medový dort ládi hrušky,
medovník bez vyvalování,
marlenka bez vyvalování
Suroviny:
mouka hladká,
vejce,
cukr,
med,
tuk hera,
soda jedlá,
mléko kondenzované,
máslo
Komentáře (27)