Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Suroviny
Porce: 3 -4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 672 kJ / 4 463 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 162,88 g |
| Tuky | 293,39 g |
| Vláknina | 45,32 g |
| Cholesterol | 653 mg |
| Sodík | 12,52 g |
| Sůl | 30,01 g |
| Sacharidy | 273,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Knedlíky:
Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Krok 2: Uzený bůček vložíme do pekáčku, přidáme k němu na větší kusy nakrájenou cibuli a několik stroužků česneku. Přidáme trochu sádla a malinko podlijeme vodou a upečeme. Krok 3: Zelí:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené zelí, kmín, sůl, cukr a podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Pak poprášíme moukou a promícháme a podusíme. Zelí můžeme místo moukou zahustit najemno nastrouhaným syrovým bramborem. Krok 4: Sosíček:
Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku a přidáme najemno nakrájenou cibuli, vyškvaříme a osmahneme do hněda, ale nesmíme připálit, cibule by zhořkla. Přidáme výpek z masa a zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, můžeme dochutit troškou worcesteru a špetkou podravky podle chuti. Vše rozmixujeme dohladka a přecedíme.
Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Krok 2: Uzený bůček vložíme do pekáčku, přidáme k němu na větší kusy nakrájenou cibuli a několik stroužků česneku. Přidáme trochu sádla a malinko podlijeme vodou a upečeme. Krok 3: Zelí:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené zelí, kmín, sůl, cukr a podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Pak poprášíme moukou a promícháme a podusíme. Zelí můžeme místo moukou zahustit najemno nastrouhaným syrovým bramborem. Krok 4: Sosíček:
Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku a přidáme najemno nakrájenou cibuli, vyškvaříme a osmahneme do hněda, ale nesmíme připálit, cibule by zhořkla. Přidáme výpek z masa a zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, můžeme dochutit troškou worcesteru a špetkou podravky podle chuti. Vše rozmixujeme dohladka a přecedíme.
Zveřejněno 5. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MR15
Moje poznámka
Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MR15
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 14 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 17 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 25 minutami
Kapří hranolky
loing před 9 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 9 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 9 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 9 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 10 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 11 hodinami
Suroviny:
bůček uzený,
cibule,
česnek,
sádlo,
zelí kysané,
cibule,
cukr,
kmín celý,
sádlo,
mouka hladká,
brambory,
sůl,
vejce,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
špek,
cibule,
sádlo,
sůl,
pepř,
česnek,
mouka hladká
Komentáře (1)