Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Suroviny
Porce: 3 -4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 672 kJ / 4 463 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 162,88 g | 
| Tuky | 293,39 g | 
| Vláknina | 45,32 g | 
| Cholesterol | 653 mg | 
| Sodík | 12,52 g | 
| Sůl | 30,01 g | 
| Sacharidy | 273,59 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Knedlíky:   
Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Krok 2: Uzený bůček vložíme do pekáčku, přidáme k němu na větší kusy nakrájenou cibuli a několik stroužků česneku. Přidáme trochu sádla a malinko podlijeme vodou a upečeme. Krok 3: Zelí:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené zelí, kmín, sůl, cukr a podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Pak poprášíme moukou a promícháme a podusíme. Zelí můžeme místo moukou zahustit najemno nastrouhaným syrovým bramborem. Krok 4: Sosíček:
Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku a přidáme najemno nakrájenou cibuli, vyškvaříme a osmahneme do hněda, ale nesmíme připálit, cibule by zhořkla. Přidáme výpek z masa a zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, můžeme dochutit troškou worcesteru a špetkou podravky podle chuti. Vše rozmixujeme dohladka a přecedíme.
Oloupané brambory prolisujeme nebo nastrouháme najemno, přidáme mouku, sůl, vajíčko a propracujeme těsto. Rozdělíme na 4 díly a uděláme válečky. Vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut. Krok 2: Uzený bůček vložíme do pekáčku, přidáme k němu na větší kusy nakrájenou cibuli a několik stroužků česneku. Přidáme trochu sádla a malinko podlijeme vodou a upečeme. Krok 3: Zelí:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené zelí, kmín, sůl, cukr a podusíme, podle potřeby podlijeme vodou. Pak poprášíme moukou a promícháme a podusíme. Zelí můžeme místo moukou zahustit najemno nastrouhaným syrovým bramborem. Krok 4: Sosíček:
Na pánvi rozškvaříme kostičky špeku a přidáme najemno nakrájenou cibuli, vyškvaříme a osmahneme do hněda, ale nesmíme připálit, cibule by zhořkla. Přidáme výpek z masa a zaprášíme moukou, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, můžeme dochutit troškou worcesteru a špetkou podravky podle chuti. Vše rozmixujeme dohladka a přecedíme.
Zveřejněno 5. 7. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MR15
Moje poznámka
					
				
Pečený uzený bůček, kysané zelí a bramborový knedlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MR15
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							bůček uzený, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							zelí kysané, 
						
						
							cibule, 
						
						
							cukr, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							brambory, 
						
						
							sůl, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mouka hrubá, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							špek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sádlo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							česnek, 
						
						
							mouka hladká
						
					
	
			
Komentáře (1)