Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 045 kJ / 4 074 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,13 g |
Tuky | 155,86 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 688 mg |
Sůl | 1,66 g |
Sacharidy | 571,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech ingrediencí zaděláme hladké těsto. Nejdříve smícháme sypké suroviny a přidáváme vejce, majolku, rozpuštěné sádlo a mléko.
Krok 2: Těsto dáme kynout na teplé místo pod utěrkou, alespoň 1 hodinu.
Krok 3: Z vykynutého těsta uděláme bochánky, vytvarujeme koláče na plechu s pečícím papírem a okraje koláče pomažeme vejcem.
Krok 4: Dáme náplně dle chuti a posypeme drobenkou.
Krok 5: Pečeme cca 15 minut na 220 stupňů - dle zkušeností s troubou.
Zveřejněno 27. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kynuté koláče z Majolky® a sádla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vnQr
Moje poznámka
Kynuté koláče z Majolky® a sádla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vnQr
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Barevný guláš - neguláš
Jan Nemec před 4 minutami
Srbská fazolová polévka s koprem
pavlina.simr před 1 hodinou
Hadrová polévka našich babiček
VeraHajany před 1 hodinou
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 5 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 6 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 7 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 22 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 23 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova 15. 6. 2025 13:09
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Suroviny:
mouka hladká,
droždí sušené,
cukr,
sůl,
mléko,
vejce,
majolka,
sádlo,
máslo,
mouka polohrubá,
cukr
Komentáře (2)