Retro kaťák
Připravte si k obědu českou hospodskou klasiku - katův šleh. Jídlo připravíte z vepřové kýty, restované spolu s cibulí, paprikou, jarní cibulkou a chilli, s omáčkou z drcených rajčat. Tato pikantní masová směs chutná výborně s bramboráčky.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 355 kJ / 1 041 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,43 g |
| Tuky | 24,17 g |
| Vláknina | 11,60 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 402 mg |
| Sůl | 0,70 g |
| Sacharidy | 46,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kýtu nakrájíme na 1 cm silné plátky, které následně pokrájíme na stejně silné nudličky.
Krok 2: Vložíme do misky, zakápneme olejem, osolíme, opepříme, promícháme. Necháme chvíli proležet.
Krok 3: Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubší klínky. Papriku a jarní cibulku nakrájíme na proužky a okurky na půlkolečka. Chilli papričku nakrájíme nadrobno. Množství volíme podle pálivosti a chuti.
Krok 4: Na rozpálené pánvi s trochou oleje zprudka osmahneme maso. Po opečení vyjmeme stranou.
Krok 5: V té samé pánvi opékáme všechnu zeleninu mimo okurek. Když zelenina zesklovatí, vlijeme drcená rajčata.
Krok 6: Přivedeme k varu, přidáme maso, teplotu stáhneme a pod pokličkou chvíli dusíme.
Krok 7: Potom odklopíme, přidáme pokrájené okurky a worcesterskou omáčku. Odvařením tekutiny zredukujeme hustotu.
Krok 8: Podáváme s hranolky, bramboráčky, rýží, nebo s tmavým pečivem.
Zveřejněno 27. 2. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Retro kaťák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2VLP
Moje poznámka
Retro kaťák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2VLP
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 27 minutami
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 28 minutami
Třená buchta
Martina Veveruska před 32 minutami
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
Tématické fráze:
katak s rýží,
retro recepty z vepřového masa,
retro maso recepty,
katák z vepřového masa,
kluci v akci - kaťák
Suroviny:
kýta vepřová,
olej slunečnicový,
cibule,
cibulka jarní,
paprika čerstvá červená,
chilli paprika čerstvá,
rajče drcené,
okurky sterilované,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)