Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bryndzová polévka s květákem a pórkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Prtka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 822 kJ /
1 153 kcal
Bílkoviny36,33 g
Tuky68,27 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 1,16 g
Sůl2,92 g
Sacharidy91,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit do osolené vody s trochou kmínu. Vaříme na mírném plameni. Krok 2: Květák rozebereme na malé růžičky. Pórek podélně přeřízneme na půlky a nakrájíme na 0,5 cm proužky. Bryndzu pomocí metličky smícháme se smetanou. Krok 3: Na másle a oleji orestujeme květák s kmínem, přidáme pórek a pokračujeme v restování než pórek trochu nezměkne. Posypeme Garam masalou a minutku ještě restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme zcezené brambory a necháme chvilku povařit. Jemně vmícháme bryndzu se smetanou a znovu chvilku povaříme.
Odstavíme ze zdroje tepla, přidáme nasekanou petrželku a pažitku.

Zveřejněno 13. 1. 2022

Poznámka autora Prtka

Na závěr můžete dosolit a opepřit. Se solí opatrně. Bryndza je sama o sobě dost slaná, vývar a brambory také. Vývar můžete použít i kuřecí.

Tenhle recept jsem stvořil když už jsem byl přejedený bryndzových halušek či pomazánek a přesto jsem měl chuť na bryndzu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bryndzová polévka s květákem a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGkK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bryndzová polévka s květákem a pórkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JGkK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, pórek, brambory, vývar zeleninový, smetana ke šlehání, brynza, máslo, olej, kmín drcený, koření garam masala, sůl, nať petrželová, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu