Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Candát v mandlovém obalu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min + doba odležení

30 min (30 min příprava, + doba odležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 944 kJ /
1 899 kcal
Bílkoviny193,16 g
Tuky69,62 g
Vláknina15,48 g
Cholesterol 918 mg
Sodík 4,23 g
Sůl10,14 g
Sacharidy117,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a uložíme do chladničky asi na 30 minut odležet. Krok 2: Do jedné misky rozklepneme vejce, přidáme mouku, koření na ryby a vyšleháme řidší těstíčko. Do druhé misky nasypeme strouhanku a smícháme s mandlovými plátky. Krok 3: Filety namočíme nejprve v těstíčku a pak obalíme v mandlové strouhance. Krok 4: Na větší pánvi na zahřátém oleji filety smažíme z obou stran dozlatova. Krok 5: Podáváme s brambory a jednoduchým salátem. Dobře se hodí i tatarská omáčka.

Zveřejněno 13. 3. 2022

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Recept je koncipován jako bezlepkový, samozřejmě lze použít klasickou hladkou mouku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát v mandlovém obalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOpA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Candát v mandlovém obalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MOpA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
candát, vejce, koření na ryby, mouka hladká, strouhanka kukuřičná, sůl, šťáva citronová, mandle plátkové, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu