Polenta s pečenou zeleninou
Polenta je kukuřičná kaše, která je se běžně připravuje v zemích jihovýchodní Evropy. Připravuje se jako příloha k dušeným jídlům, ale skvěle chutná i s pečenou zeleninou. V receptu tak zužitkujete čerstvou zeleninu ze zahrádky.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 478 kJ / 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,07 g |
Tuky | 20,35 g |
Vláknina | 18,58 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 340 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 78,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, zakapeme olejem, okořeníme a promcíháme.
Krok 2: Misku se zeleninou dáme do trouby na 180 stupňů, pečeme do změknuti, na posledních pár minut přepneme na gril.
Krok 3: Do vyšší pánve nebo kastrolu vlijeme vodu, přivedeme k varu a po troškách za stálého míchání sypeme polentu.
Krok 4: Vaříme na mírném plameni za občasného míchání cca 10 minut. Vypneme a přidáme máslo a sýr.
Krok 5: Servírujeme polentu zalitou zeleninou.
Zveřejněno 13. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polenta s pečenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xmj8
Moje poznámka
Polenta s pečenou zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Xmj8
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 4 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 19 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové smoothie
Valis před 5 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 6 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 6 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 7 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 8 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 8 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 8 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 11 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 13 hodinami
Suroviny:
polenta instantní,
voda,
máslo,
sýr parmazán strouhaný,
cuketa,
mrkev,
kapie,
žampióny,
česnek,
cibule šalotka,
feferonka,
tymián sušený,
pepř citronový,
olej olivový,
sůl
Komentáře (3)