Řezy s tvarohovo - smetanovým krémem a ovocem
Řezy s tvarohovo-smetanovým krémem a ovocem jsou skvělou volbou pro všechny milovníky jemných a osvěžujících dezertů. Tento lahodný zákusek kombinuje lehký a nadýchaný korpus s bohatým krémem z tvarohu a smetany, který je doplněn čerstvým ovocem pro dokonalou rovnováhu chutí.
Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 555 kJ / 3 957 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 121,16 g |
| Tuky | 192,85 g |
| Vláknina | 12,00 g |
| Cholesterol | 1,68 g |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 407,34 g |
Postup přípravy
Zapneme troubu na 180 ° C a plech 32x23 cm vyložíme pečícím papírem a ten potřeme několika kapkami oleje. Prosejeme mouku s práškem a kakaem, dáme stranou. Krok 2: Z bílků se špetkou soli ušleháme hustý, pevný sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, po chvilce šlehání přidáme horkou vodu a došleháme hustou bílou pěnu. Do pěny zašleháme olej a střídavě přidáváme moučnou směs a polovinu ušlehaného sněhu Nešleháme, ale pomocí ruční
metličky obracíme a promícháváme, nakonec vmícháme zlehka ostatní sníh. Krok 3: Těsto rozdělíme na poloviny, pokud máme dva stejné plechy vlijeme na každý jednu polovinu, uhladíme a dáme péct. Pokud máme jen jeden plech dáme péct jednu polovinu, připravíme ještě jeden papír stejné velikosti. Můžeme také upéct na jednom velkém plechu a upečený rozdělit na poloviny. Krok 4: Jakmile těsto v troubě vyběhne asi po 2 minutách, snížíme teplotu na 170 ° C a dopečeme cca 8-10 minut (podle vlastní trouby, zkusíme špejlí). Když se odděluje těsto od stěn plechu bývá upečené. Vyndáme upečený korpus i s papírem na mřížku, plech zchladíme studenou vodou, otřeme papírovou utěrkou, dáme připravený papír, nalijeme těsto a upečeme stejným způsobem i druhou polovinu. Krok 5: Oba pláty korpusu necháme zcela vychladnout, pokropíme rumem a potřeme vrchní strany džemem. Ušleháme hustou šlehačku a dáme do chladničky. Do šlehací mísy dáme tvaroh, máslo, vanilkový cukr a moučkový cukr dle chuti. Šleháme do hladké konzistence. Připravíme želatinu dle návodu na obalu. Krok 6: Do rozpuštěné želatiny dáme asi lžíci ušlehaného tvarohu, promícháme a vlijeme za stálého šlehání do šlehací mísy k tvarohovému krému, nakonec přidáme ušlehanou šlehačku a metličkou promícháme. Krok 7: Jeden korpus i s papírem dáme zpět do plechu a naneseme na džemem potřenou stranu krém, uhladíme a druhý korpus potřenou stranou na krém překlopíme, stáhneme zlehka papír a dáme do chladu ztuhnout nejlépe přes noc. Vrch můžeme polít čokoládou nebo ozdobit šlehačkou a ovocem.
Zveřejněno 4. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s tvarohovo - smetanovým krémem a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2qgM
Moje poznámka
Řezy s tvarohovo - smetanovým krémem a ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2qgM
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 1 minutou
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 12 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 34 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 36 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 43 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Suroviny:
bílek,
sůl,
žloutek,
cukr krupice,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
tvaroh jemný,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
želatina,
rum,
džem rybízová,
jahody
Komentáře (3)