Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Nepečené dorty s ovocem nás lákají především v horkých letních dnech. Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem, plný šťavnatých a sladkých jahod, připravíme snadno. Na závěr ho polijeme ovocnou želatinou a necháme ztuhnout v lednici.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 713 kJ / 2 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,46 g |
Tuky | 106,45 g |
Vláknina | 9,32 g |
Cholesterol | 341 mg |
Sodík | 364 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 193,01 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 6. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yml
Moje poznámka
Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6Yml
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 59 minutami
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 1 hodinou
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 16 hodinami
Tématické fráze:
nepečený jahodový dort,
nepečený jahodový dort s tvarohem,
jahodový dort s tvarohem,
nepečený tvarohový jahodový dort,
jahodovy tvarohovy nepečeny dort,
nepečený tvarohový dort s pudinkem,
želé z pudinku,
nepečený dort s pudinkem a tvarohem,
tvarohový dort nepečený s pudinkem,
tvarohovo pudinkový dort,
nepečený dort s pudinkem,
nepečený jahodový dort s pudinkem,
nepečené dorty s tvarohem pudinkem,
nepečené dorty s tvarohem pudinkem,
nepečený dort s tvarohem a pudinkem,
nepečený jahodový dort s mascarpone,
jahodovy dort z tvarohem,
jahodový dort s pudinkem se želatinou,
tvarohový dort se želatinou,
nepečené dorty s pudinkem
Suroviny:
tvaroh polotučný,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
pudink vanilkový bez vaření,
šťáva citronová,
mléko,
smetana ke šlehání,
piškoty dětské,
jahody čerstvé,
jahody,
želé jahodové,
cukr,
topping,
šlehačka,
máta
Komentáře (86)
S vaší zkušeností to souvisí okrajově:
Želatiny (nebo Agaru) se ve výrobnách uvaří "kotel". Takovou želatinou se bez další úpravy "glazuje" (např. ovocné košíčky)
To, co zbude v kotli a ztuhne se může v budoucnu teplem "rozpustit" a znovu používat
Nebo se z kotle odebere jen určité množství, např. na zalití ovocných dortů: Tato tekutá želatina se ochutí např. cukrem, ovocnou šťávou, sirupem a velmi často kyselinou citronovou.
Traduje se, že OKYSELENÝ ztuhlý zbytek se už znovu nerozpouští, protože prý už by to znovu neželatinovalo.
No, nevím zda to tak funguje (nefunguje), protože některá dogmata se neověřují...
(zbytky jsme přidávali do "Svěženek"
Silvia: Mně to zase nevadí, ať se každý vyjadřuje jak uzná za vhodné a je zvyklý. Spíš než občasné zdrobněliny nemám ráda vulgární neboli tzv. jadrné vyjadřování, ale každého věc