Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiwi řezy- výborné

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 812 kJ /
3 301 kcal
Bílkoviny58,12 g
Tuky133,74 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 562 mg
Sůl1,90 g
Sacharidy463,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky s cukrem utřeme doběla, přidáme olej,mléko a mouku s práškem do pečiva, uděláme těsto, do kterého opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme upéct a necháme vychladit. Krok 2: Šlehačku ušlehat se ztužovačem a vanilkovým cukrem, vmícháme zakysané smetany. Kdo chce může dát ještě trochu cukru - já nedávám, stačí nám ten vanilkový. Natřeme na řez a dáme na kolečka nakrájené kiwi. Krok 3: Uděláme si želatinu, necháme chvíli zchladnout a nalijeme navrch na kiwi. Krájíme na čtverce.

Zveřejněno 16. 1. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Já si dělám želatinu tak, že si svařím několik kousků kiwi s vodou, přecedím a pak trochu cukru a solamylu.

Jestli je nesníme dřív. než je stačím nafotit, přidám fotku- většinou jsou hned fuč!

Jinak nějakou průhlednou želatinu udělat dle návodu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi řezy- výborné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v21m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiwi řezy- výborné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v21m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Štěpánka:Štěpánko, jsem ráda, že řezy chutnaly-díky:yes:;-)

Štěpánka 12. 5. 2014 18:52
Super recept! Vždycky když kiwi řezy udělám, jen se po nich zapráší :) :) ;-)

wendy888:Wendy, tady si tykáme, jsme jedna rodina:-D a na sladký jsou tu jiný šikulky;-)

hm to vypadá moc dobře taky to zkusím jste šikulka BIBI:-K +9:-K

Děkují, chvála vždy moc potěší. :-8

Lenika:Leni, díky, že jsi řezy udělala. Máš je moc pěkné a uříznuté krásně rovně, jako podle pravítka a takhle to tu krájí naše Hella:yes:;-)

Lenika: Tyx jsi veliká šikula!! Krásně to vypadá s tím kiwi:-p A hlavně jsem ten moučník přehlídla, takže přidávám Bibince bod i tvou zásluhou!;-)

Zkoušela jsem podobný recept, jen nahoru jsem udělala jakoby jinou želatinu, a to z vanilkového pudinku a kiwi sirupu. Bylo to senzační. :-p Přidávám foto.

Kuchticka 7. 4. 2011 12:56
Mam zkusenost, ze kiwi pri styku s kysanou smetanou horkne. Doporucuji proto kiwi vkladat do zele a ne primo na smetanu.

Martinko(neregistrovaná), určitě s tím nic nezkazíš, jen to bude mít malinko jinou chuť-tak klidně použij;-)

martina maljarova 3. 4. 2010 11:00
no ja ten kolac prave teraz robim a chcela som sa opytat ci nevadi ked dam pomarancove zele

Řezy se chladí. Zítra přidám další foto a to na řezu.:-8

Tématické fráze:
kivi řezy, moučník s kiwi, kivi řez, výborné moučníky, kiwi rezy s tvarohem, výborné recepty, moučníky s kiwi, řezy z kivi, moučník z kiwi, kiwi moucnik, řez kivi, recept na kivi řezy, kivi řezy recept, rezy s kivi, kolac s kiwi, kivi recepty, buchta s kiwi, řezy kivi, kiwiřezy, kiwi buchta

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka polohrubá, prášek do pečiva, olej, mléko, šlehačka, ztužovač, cukr vanilkový, smetana zakysaná, cukr, želatina, kiwi

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu