Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zampionove pulao

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

michsamant michsamant

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie429 kJ /
103 kcal
Bílkoviny3,17 g
Tuky0,66 g
Vláknina10,31 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy18,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ryzu preplachneme a na 30 minut namocime vo vode. Krok 2: Olej zohrejeme a pridame rimsku rascu, hnedy kardamon, skoricu, klinceky a azijsky bobkovy list. Nechame chvilocku rozvonat. Krok 3: Pridame nadrobno nakrajnu cibulu, cesnak a zazvor a restujeme domakka. Dalej pridame nakrajane sampinony a mrazeny (alebo cerstvo vyluskany) hrach. Krok 4: Pridame cierne korenie, kurkumu a garam masala. Premiesame. Krok 5: Pridame scedenu ryzu, zalejeme vodou a pridame sol. Premiesame, ohen zmiernime a pulaou pod pokrievkou varime 10 minut. Krok 6: Po 10 minutach ohen vypneme a pulao nechame odpocivat dalsich 5-10 minut. Do hotoveho jedla zamiesame nasekanu cerstvu koriandrovu vnat.

Zveřejněno 15. 2. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zampionove pulao

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Do9k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zampionove pulao

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Do9k

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

prosciuto: Protože podle psaní mi to tak dost připadá...

prosciuto 25. 2. 2016 20:33
michsamant:
Na mňa s angličtinou nechoďte, k tej mám sexuálny vzťah!

prosciuto 25. 2. 2016 20:29
Petra:
Prečo si myslíte, že nie som Slovák?

prosciuto, víte co by mě zajímalo? proč píšete slovensky, když slovák nejste.

prosciuto: Recept je napisany citatelne. Ale tak... whatever makes you happy :-K (tam diakritiku nepotrebujes)

prosciuto 25. 2. 2016 15:48
michsamant:
Ani ja nemám (nie počítač, ale program...).
Ale sa snažím písať čitateľne (Microsoft Ofice Word).

spagetka: Ja si myslim, ze len zarypat si potreboval :) Nevadi.

michsamant: spíš jsem já měla problém pochopit, co básník (tedy prosciuto) tím chtěl naznačit :-D:-D:-D

prosciuto: No co uz? :) Nemam pocitac s diakritikou. Vacsina ludi nema problem citat aj bez nej. Verim, ze aj vy rozumiete textu.

prosciuto 20. 2. 2016 18:30
Recept nič moc.
Nejaký mäkčeň a dĺžeň by ale receptu neuškodil.

Jan Andrus: Z akeho dovodu tato otazka?

Jan Andrus 16. 2. 2016 22:34
Vy ste odkiaľ spadla , z mesiaca?

PAVEL: Azijsky alebo indicky bobkovy list je vlastne list urciteho druhu skoricovnika. Pouziva sa rovnako ako klasicky bobkovy, ktory poznate. https://en.wikipedia.org/wiki/Cinnamomum_tamala Takze ho mozete nahradit klasickym bobkovym

Co je "azijsky bobkovy list" (aSijsky bobkovy list)???

cs.wikipedia.org/wiki/Bobkov%C3%BD_list

S jiným jsem se doposud nesetkal.:-O

Jindra: klinček = hřebíček ;-)

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
pulao, co je to pulao, pulao recept

Suroviny:
cibule červená, olej, římský kmín mletý, bobkový list asijský, koření hřebíček, skořice, kardamom, česnek, zázvor čerstvý, žampióny, hrách, kurkuma, koření garam masala, pepř mletý, sůl, rýže, voda, nať koriandrová

Přidat fotografie receptu