Zampionove pulao

Suroviny

1 menší červená cibule
olej nebo ghee
1/2 lžičky římského kmínu
1 asijský bobkový list
3 hřebíčky
kousek skořice
1 hnědý kardamon
4 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru
4-5 větších žampionů
hrst mraženého hrachu
1/3 lžičky mleté kurkumy
1/2 lžičky garam masala
1/4 lžičky mletého černého pepře
sůl
1 pohár rýže (basmati nebo dlouhozrnné)
2 sklenice vody
čerstvá koriandrová nať

Postup přípravy receptu

  1. Ryzu preplachneme a na 30 minut namocime vo vode.

  2. Olej zohrejeme a pridame rimsku rascu, hnedy kardamon, skoricu, klinceky a azijsky bobkovy list. Nechame chvilocku rozvonat.

  3. Pridame nadrobno nakrajnu cibulu, cesnak a zazvor a restujeme domakka. Dalej pridame nakrajane sampinony a mrazeny (alebo cerstvo vyluskany) hrach.

  4. Pridame cierne korenie, kurkumu a garam masala. Premiesame.

  5. Pridame scedenu ryzu, zalejeme vodou a pridame sol. Premiesame, ohen zmiernime a pulaou pod pokrievkou varime 10 minut.

  6. Po 10 minutach ohen vypneme a pulao nechame odpocivat dalsich 5-10 minut. Do hotoveho jedla zamiesame nasekanu cerstvu koriandrovu vnat.

Komentáře k receptu Zampionove pulao

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    prosciuto: Protože podle psaní mi to tak dost připadá...

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    michsamant:
    Na mňa s angličtinou nechoďte, k tej mám sexuálny vzťah!

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Petra:
    Prečo si myslíte, že nie som Slovák?

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    prosciuto, víte co by mě zajímalo? proč píšete slovensky, když slovák nejste.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autor receptu)

    prosciuto: Recept je napisany citatelne. Ale tak... whatever makes you happy :-K (tam diakritiku nepotrebujes)

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    michsamant:
    Ani ja nemám (nie počítač, ale program...).
    Ale sa snažím písať čitateľne (Microsoft Ofice Word).

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autor receptu)

    spagetka: Ja si myslim, ze len zarypat si potreboval :) Nevadi.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    michsamant: spíš jsem já měla problém pochopit, co básník (tedy prosciuto) tím chtěl naznačit :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autor receptu)

    prosciuto: No co uz? :) Nemam pocitac s diakritikou. Vacsina ludi nema problem citat aj bez nej. Verim, ze aj vy rozumiete textu.

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Recept nič moc.
    Nejaký mäkčeň a dĺžeň by ale receptu neuškodil.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autor receptu)

    Jan Andrus: Z akeho dovodu tato otazka?

    Odpovědět

  • Jan Andrus Jan Andrus(neregistrovaný)

    Vy ste odkiaľ spadla , z mesiaca?

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autor receptu)

    PAVEL: Azijsky alebo indicky bobkovy list je vlastne list urciteho druhu skoricovnika. Pouziva sa rovnako ako klasicky bobkovy, ktory poznate. https://en.wikipedia.org/wiki/Cinnamomum_tamala Takze ho mozete nahradit klasickym bobkovym

    Odpovědět

  • PAVEL PAVEL(neregistrovaný)

    Co je "azijsky bobkovy list" (aSijsky bobkovy list)???

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Bobkov%C3%BD_list

    S jiným jsem se doposud nesetkal.:-O

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Jindra: klinček = hřebíček ;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pulao co je to pulao pulao recept