Králík na víně se smetanou a játry
Králičí maso se podává zpravidla při slavnostních příležitostech. Maso je dobré prošpikovat, aby nebylo suché a během pečení jej obracet a přelévat výpekem. K masu je vhodná také smetanová omáčka a jako zpestření také restovaná játra na másle.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 604 kJ / 1 339 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,87 g |
Tuky | 124,37 g |
Vláknina | 4,70 g |
Cholesterol | 193 mg |
Sodík | 1,75 g |
Sůl | 4,35 g |
Sacharidy | 26,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Porce králíka prošpikujeme částí slaniny, osolíme a opepříme a necháme 2 hodiny odležet (nebo přes noc).
Krok 2: Na zbytku nakrájené slaniny osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme máslo a porce králíka opečeme. Přidáme bobkové listy, pepř a nové koření.
Krok 3: Podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme v troubě doměkka za občasného přelívání masa výpekem a obracení masa.
Krok 4: Měkké maso vyjmeme, koření vyndáme a vyhodíme. Šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vínem a smetanou, ve které rozmícháme hořčici. Povaříme.
Krok 5: Játra nakrájíme na kousky a orestujeme na másle, osolíme a opepříme a rozdělíme na talíře s omáčkou.
Zveřejněno 21. 9. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na víně se smetanou a játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwjg
Moje poznámka
Králík na víně se smetanou a játry
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yPwjg
Nejnovější recepty
Asijské kuřecí kousky na sladkokyselo
Přidáno před 5 hodinami
Maková roláda s jahodami
Přidáno před 20 hodinami
Krémová mrkvová polévka s mozzarellou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Hermelín ve slanině
Přidáno 22. 5. 2025 11:37
Řecké bifteki s citronovými bramborami a tzatziki
Přidáno 22. 5. 2025 10:03
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno 22. 5. 2025 08:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá rajská omáčka
Standby před 1 hodinou
Cuketová zeleninová polévka bez mouky
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Sýrová pomazánka na topinky à la tatarák
janatka před 2 hodinami
Buchty na páře
janatka před 2 hodinami
Bábovka tvarohová
nicolxqe před 3 hodinami
Cibulačka po česku
Fitulka před 4 hodinami
Domácí rohlíky z majonézového těsta
janatka před 5 hodinami
Bageta / ciabatta
tecka před 5 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
panilek před 6 hodinami
Panna cotta - italský dezert
LouLou před 13 hodinami
Suroviny:
králík,
sůl,
pepř mletý,
slanina,
máslo,
cibule,
bobkový list,
pepř,
koření nové koření,
víno bílé,
mouka hladká,
smetana,
hořčice plnotučná,
játra králičí,
máslo,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)