Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Voňavé, měkké a vláčné kynuté pečivo. Přesně to jsou oblíbení skořicoví šneci, pečivo, které vás dostane svou úžasnou vůní. Jejich příprava sice nějaký čas zabere, ale věřte, že nebudete litovat, ale naopak se budete rádi k jejich pečení vracet častěji.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 867 kJ / 2 836 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,00 g |
Tuky | 99,81 g |
Vláknina | 12,90 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 2,19 g |
Sůl | 5,39 g |
Sacharidy | 419,07 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme nejprve suché suroviny, tedy mouku, sůl, sušené droždí a cukr. Metličkou pořádně promícháme.
Krok 2: Poté přilijeme teplé mléko, rozehřáté máslo a vajíčko. Vařečkou promícháváme a hněteme až do té doby, dokud nevznikne krásně hladké a nelepivé těsto. Tento proces zabere asi 10 minut.
Krok 3: Hotové těsto vložíme do olejem vymazané mísy, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout do dvojnásobku, zabere to zhruba 1,5 hodiny. Zároveň vyndáme z lednice máslo, aby dostatečně změklo.
Krok 4: V menší misce smícháme skořici, cukr, škrob a sůl.
Krok 5: Vykynuté těsto vyválíme asi na 1,5 cm silný plát ve tvaru obdélníku.
Krok 6: Na tento obdélník rozetřeme měkké máslo a rovnoměrně jej posypeme směsí cukru a skořice.
Krok 7: Následně těsto srolujeme do závinu a rozkrájíme a na 10-12 stejných kusů.
Krok 8: Šneky vyskládáme na plech pokrytý pečicím papírem asi 10 cm od sebe. Necháme kynout ještě asi půl hodiny. Troubu včas rozehřejeme na 180 °C.
Krok 9: Pečeme asi 20-25 minut.
Krok 10: Podáváme ještě teplé. Čerstvé a teplé jsou nejlepší.
Zveřejněno 11. 3. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4oM
Moje poznámka
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Q4oM
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 7 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 22 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 8 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 9 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 10 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 13 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 14 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 16 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 17 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 20 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Tématické fráze:
skořicové šneky susene drozdi,
skoricove sneky ze suseneho drozdi,
cinamon rolls recept,
recept na šneky z drozdi,
skořicový šnek ze suchého droží,
vláčné skořicové šneky s povidly,
skořicový šnek ze sušeného droždí,
skořicový šnek recept bez droždí,
recept na skoricove sneky,
skořicové šneky recept
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
vejce,
droždí sušené,
máslo,
mléko,
sůl,
cukr krupice,
máslo,
skořice,
škrob,
sůl,
olej
Komentáře (8)
Btw. mega dobrý to je! díky za recept