

Zdravé ovesné sušenky plné ovoce (bez mouky a s minimem cukru)
Suroviny 16-18 sušenek
- 2 přezrálé banány
- 250 g ovesných vloček
- 1 vejce
- 1 lžička skořice
- 1 lžíce medu
- špetka soli
- 4 lžíce slunečnicových semínek
- 3 jablka (lze nahradit třeba broskvemi, hruškami nebo 250-300 g jiného ovoce)
Postup přípravy receptu
Ovesné vločky nasypeme do mixéru a rozmixujeme na moučku (nemusí být perfektně jemná, ale pokud chcete, můžete ji prosít).
Banány oloupeme a rozmačkáme na kaši. Jablíčka oloupeme, odstraníme jadřince a nastrouháme nahrubo.
Přidáme k banánům společně s vajíčkem, skořicí, semínky, medem, solí a ovesnou moučkou.Na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme lžící sušenky (já použila 2 plechy, na každý 8-9 sušenek).
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C po dobu15 minut. Necháme vychladnout.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zdravé ovesné sušenky plné ovoce (bez mouky a s minimem cukru)
K receptu nejsou žádné komentáře.