Snídaňová vejce Benedikt
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je dokonalý. Neváhejte a připravte si tuto pochoutku třeba k nedělní snídani.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 698 kJ / 1 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,12 g |
Tuky | 108,94 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 13,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme holandskou omáčku ve vodní lázni. Do většího hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu.
Krok 2: Do žáruvzdorné misky, kterou dáme na hrnec s vroucí vodou, dáme žloutky, citronovou šťávu a sůl a šleháme až do světlé pěny.
Krok 3: Jakmile dosáhneme šleháním světlé pěny, postupně do ní přidáváme opatrně rozpuštěné máslo. Důkladně šleháme, dokud se máslo nespojí s vejci do krémové textury. Hotovou omáčku dáme stranou.
Krok 4: Na přípravu pošírovaného vejce přivedeme v hrnci vodu k varu a přidáme do ní ocet. Pomocí lžíce pak vytvoříme ve vodě vír, do jehož rotujícího středu opatrně vložíme vyklepnuté vejce. Takto vaříme vejce 2-3 minuty.
Krok 5: Vejce vyjmeme z vody a servírujeme.
Krok 6: Na plátek toustu dáme sušenou šunku, na ni pošírované vejce a zalijeme holandskou omáčkou. Na ozdobu posypeme uzenou paprikou a nasekanou pažitkou.
Zveřejněno 7. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snídaňová vejce Benedikt
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EMm
Moje poznámka
Snídaňová vejce Benedikt
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EMm
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 40 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 48 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Suroviny:
vejce,
šunka sušená,
chléb toustový,
ocet,
pažitka,
paprika sušená uzená,
žloutek,
ocet,
máslo,
sůl
Komentáře (2)