Snídaňová vejce Benedikt
Slavná vejce Benedikt jsou velmi oblíbenou a honosnou snídaní nejen v kavárnách. Jejich příprava je sice náročnější, zahrnuje jen pár surovin, ale efekt na talíři je dokonalý. Neváhejte a připravte si tuto pochoutku třeba k nedělní snídani.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 698 kJ / 1 123 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,12 g |
Tuky | 108,94 g |
Vláknina | 0,70 g |
Cholesterol | 1,15 g |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,61 g |
Sacharidy | 13,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravíme holandskou omáčku ve vodní lázni. Do většího hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu.
Krok 2: Do žáruvzdorné misky, kterou dáme na hrnec s vroucí vodou, dáme žloutky, citronovou šťávu a sůl a šleháme až do světlé pěny.
Krok 3: Jakmile dosáhneme šleháním světlé pěny, postupně do ní přidáváme opatrně rozpuštěné máslo. Důkladně šleháme, dokud se máslo nespojí s vejci do krémové textury. Hotovou omáčku dáme stranou.
Krok 4: Na přípravu pošírovaného vejce přivedeme v hrnci vodu k varu a přidáme do ní ocet. Pomocí lžíce pak vytvoříme ve vodě vír, do jehož rotujícího středu opatrně vložíme vyklepnuté vejce. Takto vaříme vejce 2-3 minuty.
Krok 5: Vejce vyjmeme z vody a servírujeme.
Krok 6: Na plátek toustu dáme sušenou šunku, na ni pošírované vejce a zalijeme holandskou omáčkou. Na ozdobu posypeme uzenou paprikou a nasekanou pažitkou.
Zveřejněno 7. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snídaňová vejce Benedikt
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EMm
Moje poznámka
Snídaňová vejce Benedikt
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82EMm
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
ZdeKy před 33 minutami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 34 minutami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 1 hodinou
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 2 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 3 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 3 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 3 hodinami
Cuketové bramboráky
Pechova.veronika84 před 4 hodinami
Suroviny:
vejce,
šunka sušená,
chléb toustový,
ocet,
pažitka,
paprika sušená uzená,
žloutek,
ocet,
máslo,
sůl
Komentáře (2)