Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Tato jemná a lahodná roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem je ideálním dezertem pro každou příležitost. Nadýchané těsto se perfektně snoubí s lehkým mandlovým krémem, který je na povrchu obohacen o křupavé kousky mrazem sušených malin.
Suroviny pro 1 kus
Na plech 34x34 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 867 kJ / 3 075 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,06 g |
| Tuky | 199,59 g |
| Vláknina | 2,40 g |
| Cholesterol | 1,86 g |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 2,63 g |
| Sacharidy | 209,08 g |
Postup přípravy
Vejce vyndáme předem z chladničky. Bílky dáme do šlehací mísy, žloutky do mističky.
Lžíci másla necháme rozpustit a zchladnout. Plech vyložíme papírem na pečení a potřeme lehce několika kapkami oleje (mám plech 34x34 cm, kdo má obdélník k troubě použije ten). Krok 2: K bílkům přidáme špetku soli a začneme šlehat, jakmile začnou houstnout přidáme cukr a vyšleháme do husté konzistence (šleháme 7 až 10 minut). Krok 3: Poté po jednom zašleháme žloutky, po zašlehání posledního přidáme máslo, promícháme a postupně přidáváme přes síto smíchanou mouku se solamylem. Zlehka promícháváme ručně metličkou. Krok 4: Těsto nalijeme na připravený plech, uhladíme vršek a dáme péct. Po cca 3 minutách snížíme teplotu o 10 °C a dopečeme ještě 6-7 minut (podle vlastní trouby). Jakmile se těsto odděluje od boků plechu je upečeno. Krok 5: Nerolujeme ale necháme i s papírem zcela vychladnout na mřížce. Zatím z uvedených ingrediencí ušleháme krém a necháme ustát cca 10 minut. Krok 6: Vychladlý plát potřeme džemem trochu zředěným rumem, není to nutné ale dobré, alkohol vyprchá a chuť zůstane. Krok 7: Odložíme stranou asi čtvrtinu krému na potření hotové rolády a ostatní krém rozetřeme na plát tak, že necháme 2 cm od konce volné. Poté pomocí papíru rolujeme a utahujeme roládu a současně sundáváme papír (jde to dobře, když byl papír potřen olejem). Krok 8: Povrch rolády potřeme odloženým krémem a posypeme rozdrcenými malinami, celé použijeme na dokončení. Roládu necháme v chladu ztuhnout a poté krájíme ostrým nožem namáčeným v teplé vodě.
Zveřejněno 9. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8Dy
Moje poznámka
Roláda s mandlovým krémem a malinami sušenými mrazem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dk8Dy
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 2 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 17 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 20 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 3 minutami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 55 minutami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 1 hodinou
Vánočka III
Marcela.Ma. před 3 hodinami
Kapří hranolky
loing před 12 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 12 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 12 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 12 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 13 hodinami
Suroviny:
vejce,
máslo,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
solamyl,
mascarpone,
tvaroh ve vaničce,
máslo,
pudink bez vaření,
příchuť mandlová,
džem malinový,
rum,
maliny
Komentáře (11)
Mohla bych místo tvarohu dát mascarpone, mému nedělá dobře (prý)