Bílá lišková
Bílá lišková polévka je jemná a krémová delikatesa, která spojuje bohatou chuť smetany s výrazným aroma lišek. Lišky, které jsou základní ingrediencí tohoto pokrmu, dodávají polévce jemně oříškovou chuť a zemitý charakter.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 864 kJ / 1 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,81 g |
Tuky | 94,32 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 277 mg |
Sodík | 100 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 52,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do předem připraveného vývaru (nebo vody) dáme vařit oloupané a na kostky nakrájené brambory, osolíme, přidáme špetku kmínu a pepře.
Krok 2: Když jsou brambory částečně vařené, přidáme k nim větší část nakrájených lišek, pár si jich odložíme stranou na ozdobu. Vaříme asi 10-15 minut.
Krok 3: Ve smetaně rozšleháme mouku, nalijeme do polévky a zavaříme.
Krok 4: Na másle osmahneme odloženou část lišek, kterou použijeme na ozdobu. Máslo z pánve pak nalijeme do polévky.
Krok 5: Dle chuti dosolíme a ochutíme octem.
Dozdobíme na talíři osmahnutými liškami a zelenou petrželkou. Krok 6: Polévka je jemná, hladká, úžasné vůně a chuti po houbičkách - liškách.
Dozdobíme na talíři osmahnutými liškami a zelenou petrželkou. Krok 6: Polévka je jemná, hladká, úžasné vůně a chuti po houbičkách - liškách.
Zveřejněno 4. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bílá lišková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jvM
Moje poznámka
Bílá lišková
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2jvM
Nejnovější recepty
Kosmatice se sýrem vhodné pro diabetiky
Přidáno před 12 hodinami
Arabský hummus
Přidáno před 14 hodinami
Cuketová placka vhodná pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový krém
Přidáno před 20 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 20 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno 21. 5. 2025 06:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové muffiny
Petra.21 před 33 minutami
Čevabčiči se sýrem
E. J. K. před 8 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
Jedlik před 10 hodinami
Muffiny s kousky čokolády
Nikolw před 11 hodinami
Zapečené brambory s uzeným masem a smetanou
Jasminka4 před 13 hodinami
Vaječný salát se sýrem
panilek před 13 hodinami
Kynutý pletenec s tvarohem a švestkami
habis před 14 hodinami
Francouzské brambory
Lucek před 14 hodinami
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
Lucek před 14 hodinami
Jahodové nic se špaldovým korpusem
iveta.kroul před 14 hodinami
Suroviny:
vývar drůbeží,
brambory,
houby lišky,
smetana ke šlehání,
mouka hladká,
máslo,
kmín celý,
sůl,
pepř bílý mletý,
ocet,
petrželka zelená
Komentáře (1)