Veky na chlebíčky originál
Chlebíčky se staly oblíbeným pohoštěním snad na všech oslavách a večírcích či při rodinných setkáních. S tímto receptem můžete připravit i domácí veku, která oslní nejednoho milovníka chlebíčků. Co na ni? To už je jen na vás.
Suroviny pro 3 kusy
Z 1 kg mouky vyrobíme 5 ks po 300 g nebo 3 ks po 400 g.
3kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 779 kJ / 4 010 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,00 g |
Tuky | 50,40 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,08 g |
Sůl | 15,15 g |
Sacharidy | 751,60 g |
Postup přípravy
Včas zapneme troubu na 200 °C. Krok 2: Z připraveného těsta odvážíme kousky podle toho, jakou mají mít veky hmotnost po upečení. Takto odvážené kusy těsta stočíme na bochánky, které necháme chvíli nakynout. Pak vezmeme bochánek, obrátíme spodní stranou a údery pravé ruky jej uprostřed prohloubíme. Krok 3: Přehneme zadní stranu dovnitř zase nárazy prohloubíme. Nyní zadní stranu přehneme ještě jednou. Tím z bochánků vznikne váleček těsta, který rozválíme mezi rukama a upravíme na potřebnou délku. Krok 4: Dáme na plechy podélně nebo příčně. Necháme nakynout nejlépe ve vlhkém prostředí, aby vytvarované kusy neměly na sobě kůru. Krok 5: Před pečením ovlažíme vodou, příčně 3x nařízneme. Pečeme v páře, v rozehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Kontrolujeme a individuálně, podle trouby, dopékáme.
Zveřejněno 30. 10. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veky na chlebíčky originál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4YGn
Moje poznámka
Veky na chlebíčky originál
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4YGn
Nejnovější recepty
Jahodový jogurt
Přidáno před 4 hodinami
Lotus poháry s ovocem
Přidáno před 11 hodinami
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové chipsy z HF
Přidáno před 20 hodinami
Grilovací marináda s polotmavým pivem
Přidáno 12. 6. 2025 21:11
Kachní játra s uzeným bůčkem na bílém víně
Přidáno 12. 6. 2025 21:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové smoothie
Valis před 5 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Vlasti80 před 6 hodinami
Plněná kuřecí prsa se šťouchaným smetanovým bramborem
Moanka před 6 hodinami
Hrníčkový ovocný koláč
Papucel před 7 hodinami
Domácí okurková a jahodová šťáva
TotalMudla před 8 hodinami
Ražniči v pomalém hrnci
radekfiala před 8 hodinami
Borůvkový táč
Eviip před 9 hodinami
Kuřecí v rajčatovo česnekové omáčce s krupicovými nočky
Jan Nemec před 11 hodinami
Modelovací hmota (falešný marcipán) dobrý na tvoření figurek
HanaS92 před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Radka.cvoligova@gmail.com před 13 hodinami
Tématické fráze:
pečení veky,
recept na veky,
veky na chlebíčky,
chlebíčková veka recept,
recept na peceni veky,
pečeme veku,
veka na chlebíčky,
pečení veka,
domácí veka na chlebíčky,
pečeme veky,
veka na chlebíčky recept,
levna veka,
jak se peče veka,
recepty na veky,
kolik váží veka,
veka peceni,
chlebíčky s kaviárem,
chlebíčková veka,
jak upéci veku,
tmavá veka
Suroviny:
mouka hladká pšeničná,
cukr,
sůl,
tuk,
droždí,
voda
Komentáře (21)
( Já osobně bych použila změklé máslo, všechny suroviny v pokojové teplotě ( resp. polovinu) bych dala do mísy robota, hnětací háky, nízkou rychlost a šla bych třeba vyžehlit
Je možné že byly málo stočené toto dělá obvykle vzduch ve vece a překynutí nebo okorání pečiva při kynutí nesmutněte příště se to povede