Ruské bifteky
Ruské bifteky z hovězího masa, v jemné smetanové omáčce z kořenové zeleniny, obohacené o sterilované žampiony, jsou chutnou alternativou k oblíbené svíčkové omáčce. Vykouzlete je třeba na nedělní oběd a určitě si pochutnáte.
Postup přípravy
	Krok 1: Rohlík nakrájíme na kostky a namočíme ho v mléce.  Polovinu cibule nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme mleté maso, přidáme namočený rohlík, vejce, nakrájenou cibuli. Dochutíme solí a pepřem. Pořádně promícháme a necháme 20 minut odpočinout.
	Krok 2: Z odpočaté směsi vytvoříme 6 placiček, které necháme zatáhnout v kastrolu na 2 lžicích rozpáleného oleje.
	Krok 3: Opečené placičky vyjmeme a do kastrolu dáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Po chvilce přidáme 1 oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli. Zarestujeme. Na orestovanou zeleninu vrátíme maso, zalijeme vývarem tak, aby bylo maso do půlky ponořené a přidáme v sítku koření a bobkové listy.
	Krok 4: Nyní můžeme dusit na plotně nebo dát celý kastrůlek do trouby na 160 °C zhruba na 1 hodinu.
	Krok 5: Bifteky vyjmeme a dáme stranou, vyjmeme sítko s kořením a omáčku rozmixujeme. Podle požadované hustoty můžeme přidat mléko a nechat omáčku provařit. Nakonec vsypeme sterilované a scezené žampiony a zjemníme smetanou ke šlehání. Necháme už jen krátce prohřát a podáváme s knedlíkem.
Zveřejněno 23. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Ruské bifteky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZMMA
Moje poznámka
					
				
Ruské bifteky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZMMA
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 12 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 14 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 16 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 10 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 11 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 12 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 13 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 14 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 14 hodinami
						Suroviny:
						
							maso hovězí mleté, 
						
						
							rohlík, 
						
						
							vejce, 
						
						
							cibule, 
						
						
							zelenina kořenová, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							olej řepkový, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							smetana ke šlehání, 
						
						
							žampiony sterilované, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý
						
					
	
			
	
	
Komentáře (1)