Suroviny
Porce: 2 veky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 987 kJ / 4 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| Vláknina | 130,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 735,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Wpx
Moje poznámka
Špaldové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Wpx
Nejnovější recepty
Roláda Hurikán
Přidáno před 5 hodinami
Salát se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Štrůdl z pomazánkového másla s jablky
Přidáno před 22 hodinami
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 23 hodinami
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno 25. 10. 2025 10:33:07
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno 25. 10. 2025 09:27:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Janicee před 4 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
jana1974 před 12 minutami
Svíčková na smetaně
Lida.Rose před 1 hodinou
Kořeněná játrová omáčka
brtna před 1 hodinou
Makové řezy s podivným názvem Čuč na drát
hoopoo před 3 hodinami
Pórková polévka s česnekem
ricci před 3 hodinami
Ošatkový chléb
Pajkujka před 4 hodinami
Kuře na paprice od Andy
Nikki1 před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
lunav1 před 5 hodinami
Tématické fráze:
veka ze špaldové mouky,
domaci veka ze spaldove mouky,
kvásková veka,
veka z žitne mouky,
veka ze špaldové mouky recept,
domácí špaldová veka,
domácí veka,
domácí pečivo ze špaldové mouky veka,
zitna veka,
špaldové večky,
domácí pekárna recepty,
celozrnná veka,
vaření ze špaldové mouky,
domácí bílá veka,
veka ze špaldovy mouky,
kváskové špaldové večky,
domácí veka se špalkovou moukou,
kvásková veka recept,
veka že ze špaldove mouky,
jak se dělá veka
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej,
mouka špaldová hrubá,
droždí sušené
Komentáře (21)
Technika a vývoj ide ďalej a tak to má byť.
Jen snad bych se podělila.
Místo vody jsem dala mléka, dle potřeby (každý hrnek je jiný) prášku do pečiva pytlík a půl, těsto dala kynout a pak dle receptu ještě veky kynuly než se ohřála trouba. Těsně před vložením do trouby jsem na spod trouby vylila hrnek vody.
Dobrou chuť.
Zdeni, muzu se zeptat na co ten hrnek vody na spod trouby?
Ještě můžu dodat, že už se pečou, udělala jsem 2 ks a mám je velké jak hrom
Nevím čím to je, ale těsto se mi dost lepilo, musela jsem podsypávat moukou