Suroviny
Porce: 2 veky
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 987 kJ / 4 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 170,00 g |
| Tuky | 20,00 g |
| Vláknina | 130,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 735,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špaldové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Wpx
Moje poznámka
Špaldové veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5Wpx
Nejnovější recepty
Šťavnatí švábi
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny zapečené s brokolicí a šunkou
Přidáno před 11 hodinami
Kapustová polévka s houbami
Přidáno před 13 hodinami
Pomazánka z pečeného česneku a špetky parmazánu
Přidáno před 16 hodinami
Boloňská čočková omáčka
Přidáno před 17 hodinami
Domácí qurrito z HF
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sumec keříčkovec na kmínu
Kajkajak před 5 minutami
Dršťková polévka
Sahula před 1 hodinou
Dršťková polévka z jižní Moravy
Sahula před 1 hodinou
Kuřecí kousky v zakysané smetaně s česnekem
MarketaAn před 1 hodinou
Škvarkový koláč (placky)
Merylas před 3 hodinami
Indický Naan chléb
Vinka před 4 hodinami
Krupicová kaše
Roobass před 6 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Nanina před 6 hodinami
Pikantní zeleninovo-těstovinový salát
Jan Nemec před 7 hodinami
Kuře na kari s jablky
hajibuni před 7 hodinami
Tématické fráze:
veka ze špaldové mouky,
domaci veka ze spaldove mouky,
kvásková veka,
veka z žitne mouky,
veka ze špaldové mouky recept,
domácí špaldová veka,
domácí veka,
domácí pečivo ze špaldové mouky veka,
zitna veka,
špaldové večky,
domácí pekárna recepty,
celozrnná veka,
vaření ze špaldové mouky,
domácí bílá veka,
veka ze špaldovy mouky,
kváskové špaldové večky,
domácí veka se špalkovou moukou,
kvásková veka recept,
veka že ze špaldove mouky,
jak se dělá veka
Suroviny:
voda,
sůl,
cukr,
olej,
mouka špaldová hrubá,
droždí sušené
Komentáře (21)
Technika a vývoj ide ďalej a tak to má byť.
Jen snad bych se podělila.
Místo vody jsem dala mléka, dle potřeby (každý hrnek je jiný) prášku do pečiva pytlík a půl, těsto dala kynout a pak dle receptu ještě veky kynuly než se ohřála trouba. Těsně před vložením do trouby jsem na spod trouby vylila hrnek vody.
Dobrou chuť.
Zdeni, muzu se zeptat na co ten hrnek vody na spod trouby?
Ještě můžu dodat, že už se pečou, udělala jsem 2 ks a mám je velké jak hrom
Nevím čím to je, ale těsto se mi dost lepilo, musela jsem podsypávat moukou