Pivní sekaná
Základem pivní sekané je kvalitní mleté maso, špek a pár základních ingrediencí, které máme obvykle doma. Skvělou chuť masu dodává pikantní dijonská hořčice, určitě ji tedy nevynechejte. Díky pivu má maso i výpek krásnou barvu a výbornou chuť.
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na malé kousky, dáme na pánev a mírně rozškvaříme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a spolu se špekem krátce osmažíme. Necháme vychladnout.
Krok 2: Troubu předehřejeme na 160 °C.
Krok 3: Rohlík nakrájíme na malé kostičky, dáme do misky, zalijeme mlékem a rukou lehce promícháme, necháme nasáknout.
Krok 4: Do mísy dáme mleté maso, vejce, sůl, mletý pepř, majoránku, tymián, hořčici, utřený česnek, namočený rohlík, cibuli se špekem a vše rukou promícháme. S hotovou směsí několikrát bouchneme o prkénko, abychom se zbavili vzduchových bublin a sekaná nám při pečení nepraskala.
Krok 5: Ze směsi vytvarujeme mokrýma rukama sekanou, vložíme ji do pekáčku, přelijeme pivem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Krok 6: Pečeme asi 75 minut. Sekanou při pečení často přeléváme výpekem a dle potřeby podléváme pivem.
Krok 7: Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.
Zveřejněno 7. 5. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5PN
Moje poznámka
Pivní sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk5PN
Nejnovější recepty
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 1 hodinou
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Polévka s ratatouille
Přidáno před 14 hodinami
Maso na špejli
Přidáno před 14 hodinami
Medová směs s adžikou
Přidáno před 14 hodinami
Kynuté rumové muffiny
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketové zelí
janatka před 25 minutami
Cuketové halušky
janatka před 28 minutami
Cuketové palačinky
janatka před 34 minutami
Jablečný závin bez kynutí
janatka před 39 minutami
Pizza z cottage placky pro děti
janatka před 42 minutami
Hrnkový koláč se žmolenkou (litý)
Medvidek před 1 hodinou
Italská rajčatová polévka
Bohunka37 před 1 hodinou
Babiččina rychlá kulajda
olivka před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 15 hodinami
Americké okurky
Ludmilka Sykorova před 15 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
špek,
rohlík,
mléko,
vejce,
sůl,
majoránka,
pepř mletý,
tymián,
hořčice dijonská,
česnek,
pivo světlé
Komentáře (1)