Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nudličky vepřových jater v pikantní omáčce

Játra jsou výživnou potravinou, bohatou na bílkoviny a železo. Lehce orestovaná a podušená na cibulce s kapií, rajčatovou pastou, worcesterovou a sójovou omáčkou získají jemně exotický nádech a skvěle se hodí k rýži i bramborovým přílohám.

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, zbavíme tuhých blan, nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Krok 2: Oloupanou cibuli nakrájíme na měsíčky. Omytou papriku zbavíme semínek i žilek a nakrájíme na proužky. Pórek nakrájíme na kolečka, dobře propláchneme pod tekoucí vodou a necháme na cedníku okapat. Očištěný česnek a zázvor nasekáme najemno. Krok 3: Do hluboké rozehřáté pánve dáme lžíci oleje a játra restujeme cca 5 minut ze všech stran, poté vyndáme do misky. Krok 4: Do pánve s výpekem přidáme olej a orestujeme cibuli dozlatova. Když začne zlátnout přidáme česnek a zázvor a necháme rozvonět. Krok 5: Podlijeme trochou vody a přilijeme worcester a sójovou omáčku. Rajčatovou a chilli pastu rozmícháme ve 150 ml vody a také je přilijeme do pánve. Promícháme, vrátíme do pánve játra a za občasného podlití a promíchání dusíme asi 10 minut. Podle chuti dosolíme, opepříme, případně přidáme chilli nebo sójovou omáčku. Krok 6: Podáváme posypané natí cibulky a petržele, s různě upravenými bramborami, rýží nebo chlebem. Doplníme čerstvým salátem dle vlastního výběru.

TIP: Jak na restování

Zveřejněno 27. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkX94

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkX94

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jelikož u nás jím játra jenom já, tak jsem ji je na dnes a zítra připravila... ale teda hovězí, z mladého býčka... a mňam! Vynikající kombinace chutí!

veronika_straka: :-K Moc děkuji za komentář, jsem na tom podobně - já je mám moc ráda a ostatní nemusí tak dělám dobrůtky pro sebe :-K Přeji krásný a příjemný zbytek dne.

Suroviny:
játra vepřová, cibule, kapie červená, pórek, zázvor čerstvý, česnek, pasta rajčatová, omáčka worcesterová, sojová omáčka světlá, olej, pasta chilli, pepř mletý, sůl, voda, petrželka

Přidat fotografie receptu