Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso v kedlubnách

Voňavé dušené vepřové maso s kedlubnami a pórkem potěší každého milovníka tradiční české kuchyně. Kombinace jemně kořeněného masa a zeleniny v lahodné omáčce je ideální pro k obědu i večeři. Výtečné s knedlíkem i bramborem.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 903 kJ /
933 kcal
Bílkoviny134,92 g
Tuky21,56 g
Vláknina10,85 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 731 mg
Sůl1,87 g
Sacharidy44,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájené na kousky orestujeme na másle a dusíme s trochou vody do poloměkka. Krok 2: Očištěné a na kostičky nakrájené kedlubny přisypeme k masu. Pak přidáme kmín, cukr, bujón, pepř, sůl. Zalijeme vodou a dusíme dál, dokud není maso i kedlubny měkké. Krok 3: Z másla a mouky uděláme tmavší jíšku, kterou zahustíme omáčku. Přidáme pórek nakrájený na proužky, dochutíme a chvilku provaříme. Podáváme s oblíbenou přílohou.

20 receptů na jídla s kedlubnami

Zveřejněno 15. 6. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Tuhle baštu dělám už léta letoucí! Dneska byla opět, tak se s vámi o recept ráda dělím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso v kedlubnách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ9P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso v kedlubnách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZ9P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lenka:Lenko, zrovna jsem to dneska vařila a jsem ráda, že to vyjde na 2 dny:-ppórek jsem tentokrát taky vynechala;-)

Vypadá to moc dobře porek asi vynechám zjemnim smetanou už se těším kedlubny mame rádi koukají na mě ze zahrádky:-p

Tak toto také budu muset zkusit:yes:Šťáva vypadá nádherně:-ptakové jídla u nás letí;-)+:yes::yes:

Je to dobrůtka. Přidávám ještě smetanu a teď bodík :yes:

:-p:yes:+ Určitě zkusím, kedlubny nám pomaličku dozrávají...;-)

Bibinko, vždyť říkám, že dobrůtky nemaj hranice :-D:-p - já dělávám z plecka a kombinace (jo nedávám cukr, ale to už je fakt prkotina :-D) ;-):-p:-p:yes:

T:-p:yes::yes:oto jídlo je oblíbené i naší rodiny.Proto bodík

Bibinko:-)u nás zlatá klasika a velmi,velmi! oblíbené jídlo(my bez pórku):-p:-p:-p.Naposledy jsme měli minulý týden a jelikož se na nás ze záhonku smějí další kedlubínky,určitě zase brzy bude;-).Máš boďku jako hrom a moje sympatie:-*:-D:-D

Tématické fráze:
maso na kedlubnach, dušené kedlubny s vepřovým masem, vepřové na kedlubnech, maso v kedlubnach, maso na kedlubne, vepřové s kedlubnou, kedlubny s vepřovým masem, vepřové s kedlubnami, maso v kedlubně, vepřové v kedlubnech, vepřové maso na kedlubnech, maso na kedlubnech, veprovevkedlubnach, veprovenakedlubnach, kedlubna s masem, vepřové s kedlubnama, vepřové maso s kedlubnem, kedlubna s vepřovým masem, vepřové maso v kedlubnech, na kedlubnách

Suroviny:
maso vepřové, kedlubna, pórek, cukr, bujón, máslo, kmín celý, sůl, pepř mletý, máslo, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu