Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa se žampiony v nivovém těstíčku

Lahodná pochoutka pro milovníky výrazných chutí. Jemná zeleniny obalená v nadýchaném sýrovém těstíčku, vytváří originální kombinaci, která potěší jako předkrm, lehký oběd nebo netradiční pohoštění.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 816 kJ /
673 kcal
Bílkoviny44,82 g
Tuky50,30 g
Vláknina1,08 g
Cholesterol 641 mg
Sodík 2,47 g
Sůl6,09 g
Sacharidy10,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu a žampiony nakrájíme na cca 3-5 mm kolečka. Kolečka cukety proložíme plátkem žampionu a spojíme. Krok 2: Utřeme česnek s troškou soli. Nastrouháme Nivu. Krok 3: Těstíčko připravíme ze všech surovin, spíše hustější konzistence. Nebojíme se ho více ochutit. Krok 4: Plátky cukety a žampionu spojíme a obalíme nejdříve v mouce a potom v těstíčku. Krok 5: Rozehřejeme olej, připravené kousky do něj vkládáme a po pár vteřinách hned otáčíme. Krok 6: Smažíme pozvolna z obou stran do zlatova a odkládáme na papírový ubrousek. Krok 7: Je to dobré i studené.

TIP: Top 7: Smažená cuketa - nejlepší recepty

Zveřejněno 30. 5. 2018

Poznámka autorky mika59

Cuketu jsem předem nesolila a nevypotila. Zůstala křupavá, ale zase nebyla prosolená. Proto výraznější těstíčko. Ale můžete si vybrat, jestli vypotit, prosolit nebo ne. Při obalování se možná bude zdát, že se to rozpadá, ale těstíčko to udrží. Těstíčko se zatáhne a hned tak rychle neztéká. Množství žampionů volte podle velikosti cukety.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lo31

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lo31

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
recepty z cukety, cuketa recepty, cuketa v těstíčku, žampiony v těstíčku, recepty ze žampionů, žampiony recept, nivové těstíčko, žampiony recepty, cuketa se žampiony recepty, recepty se zampiony, cukety, těstíčko na žampiony, recept žampiony v těstíčku, recept z žampionů, recept na balenou cuketu, cuketové recepty, smažená cuketa v nivovém těstíčku, cuketa se žampiony a nivou

Suroviny:
cuketa, žampióny, sýr niva, vejce, česnek, mléko, mouka hladká, hořčice, sůl, pepř mletý, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu