Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketová kolečka v parmazánové strouhance

Křupavá na povrchu a šťavnatá uvnitř. Obalovaná cuketová kolečka jsou naprostým letním trhákem. Pokud navíc přidáte do strouhanky parmezán, sušený česnek a špetku vegety, stanou se zaručeně pro každého návykovou pochoutkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu nakrájíme na 1 cm hrubá kolečka, která osolíme a necháme vypotit. Orosená kolečka pak otřeme papírovou utěrkou. Krok 2: Několik lžic strouhanky v míse spojíme s parmezánem, sušeným česnekem a vegetou. Krok 3: Ve druhé misce vyšleháme osolená vajíčka. Krok 4: Kolečka obalujeme nejdříve v mouce, pak ve vejcích, nakonec ve strouhance a ukládáme je na plech vyložený pečicím papírem, který potřeme olejem. Krok 5: Pečeme dorůžova na 200 °C zhruba 20 minut. Krok 6: Podáváme s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

TIP: Jak na domácí tatarku

Zveřejněno 15. 7. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xz3A

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xz3A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Obalovaná cuketa je naprosto skvělá a s touto vylepšenou strouhankou a pečená v troubě musí být naprosto nepřekonatelná. Určitě vyzkoušíme!

:-O to zní taky dobře, vyzkouším to :yes:

Tématické fráze:
top recepty z cukety, cuketová kolečka s parmezánem, mozzarelové kuličky s cuketou, pražená strouhanka s parmazanem, cuketa v parmazanove kruste

Suroviny:
cuketa, parmazán, vejce, strouhanka, mouka hladká, česnek sušený, vegeta, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu