Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vločkovo-brusinkový dort

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

migela-v

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 134 kJ /
2 661 kcal
Bílkoviny68,33 g
Tuky31,15 g
Vláknina35,18 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 388 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy509,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: TĚSTO: Vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat vločky, mléko, citronovou kůru, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem, nakonec hrst brusinek ( dala jsem i zbytek rozinek v rumu, co mi zbyly z pečení vánočky ). Těsto nalít do vymazané dortové formy a zvolna péct při 150 °C. Nevyklápět, nechat ve formě vychladnout. Krok 2: Na vychladlý korpus dáme libovolnou vrsvtu brusinkového kompotu nebo džemu. Krok 3: PUDINKOVÝ KRÉM: Mléko osladit vanilkovým cukrem a pudink uvařit podle návodu. Hotový pudink nechat vychladnout, ušlehat s jogurtem a rozetřít na korpus. Krok 4: BRUSINKOVÉ ŽELÉ: Želatinu připravit podle návodu, jen místo vody použít brusinkový džus. Nalít na pudinkovou vrstvu a po vychladnutí dát celý koláč asi na 3 hodiny do ledničky. Hotový koláč ,,objet" nožem a teprve potom odstranit boční díl formy. Spodní díl nechat - poslouží i jako podnos.

Zveřejněno 27. 1. 2011

Poznámka autora migela-v

Tento skvělý recept jsem opsala od uživatelky Hanule. Původní recept je tento: http://www.toprecepty.cz/recept/8377-vlockovy-kola... . Zkusila jsem ho vylepšit, protože jsem brusinková a je opravdu vítečný. Takže mockrát díky, Hanule!

PS: těsto mám právě v troubě, takže fotky dodám až bude dílo hotovo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vločkovo-brusinkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QOE7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vločkovo-brusinkový dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QOE7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Isahu: tak to se moc omlouvám
Mariana.: Těsto zdrclé vůbec nemám. Nám to doma chutná víc, než ty normální korpusy. Co člověk, to chuť ;-)

Já už bych do si tohoto dortíku podruhé netroufla.Vločky s celozrnnou moukou jsou dost těžké a těsto jsem měla nízké a přišlo mi zdrclé.A to byl rcp.od Hanule:-(

migelo, myslíš, že bylo nutné dávat jako nový recept? podle mého stačilo přidat jako komentář a fotky k původnímu receptu od Hanule (který je v podstatě okopírovaný a doplněna jen změna v ovoci)

Hmm, hodně zajímavý dort z vloček!!:-O:yes:

Tématické fráze:
brusinkový koláč, brusinkové želé, brusinkoví šneci, brusinkovi kolač, brusinkový kompot recept, brusinkový džus, koláč z brusinek, dorty z brusinek, brusinkový kompot, dort z vloček, dort z brusinek, recept na koláč z brusinek, brusinkový, brusinkovy dort bez mouky, rezy ovesnych vlocek s brusinkovou marmeladou, koláč z ovesných vloček a brusinkovou marmeládou, kolac z vlocek a brusinkove marmelady, top recepty brusinkový koláč, brusinovy dort, vanocni kolac brusinkovy

Suroviny:
vločky ovesné, cukr třtinový, mouka celozrnná, vejce, kůra citronová, mléko, kakao, prášek do pečiva, brusinky sušené, mléko, pudink vanilkový, cukr vanilkový, jogurt bílý, džus brusinkový, kompot brusinkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu