Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží

Salsiccia je čerstvá italská klobása vyrobená z mletého vepřového masa. V tomto receptu z ní připravíme masové kuličky opékané na sádle. K nim pak uvaříme jemnou špenátovou rýži s koprem, dochucenou máslem a kapkou citronové šťávy.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ze střívek salsiccie vymačkáme maso a vytvoříme z něj 8 kuliček o průměru 5 cm. V rozehřáté pánvi na sádle zvolna opékáme dozlatova přibližně 15-20 minut. Krok 2: Současně připravíme špenátovou rýži. Rýži několikrát propláchneme a necháme okapat na sítu. Stejně propláchneme na sítu špenát, zbavený dlouhých stonků. Krok 3: Oloupanou šalotku nasekáme nadrobno a česnek sloupneme, rozmáčkneme naplocho nožem a nasekáme. Najemno nasekáme nebo nastříháme také kopr. Krok 4: Do rozehřáté hluboké pánve dáme olivový olej a na něm orestujeme šalotku cca 4-5 minut, přidáme česnek, kopr a mícháme ještě minutu. Poté přidáme špenát a mícháme než zavadne. Krok 5: Přidáme rýži, osolíme, opepříme a promícháme. Podlijeme částí vývaru, přivedeme k varu a na sníženém stupni tepla dusíme za případného podlití a promíchání do změknutí rýže, cca 20 minut. Krok 6: Nakonec vmícháme máslo. Podáváme pokapané citronovou šťávou s opečenými kuličkami.

TIP: Jak konzervovat citronovou šťávu

Zveřejněno 6. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1lm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1lm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sádlo, rýže basmati, olej olivový, cibule šalotka, česnek, kopr, špenát baby, sůl, pepř mletý, vývar masový, máslo, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu