Chlazený černý čaj na horké dny s ovocem, mátou a citronem
Když teploty stoupají, přichází čas na domácí ledový čaj. Černý čaj s nektarinkami, citronem, zázvorem a mátou se promění v lahodný letní nápoj, který nabudí smysly a zažene horko. Stačí pár surovin a máte sklenici plnou svěžesti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 267 kJ / 64 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,26 g |
Tuky | 0,72 g |
Vláknina | 4,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 10,98 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chlazený černý čaj na horké dny s ovocem, mátou a citronem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYQY
Moje poznámka
Chlazený černý čaj na horké dny s ovocem, mátou a citronem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BYQY
Nejnovější recepty
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 9 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 10 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 10 hodinami
Koláčky z listového těsta s dvěma náplněmi
Přidáno před 10 hodinami
Mleté maso s fazolkami na vietnamský způsob
Přidáno před 10 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vajíčkový salát
Sahula před 7 hodinami
Vajíčková omáčka
Sahula před 7 hodinami
Labužnický králík na smetaně
Darwin před 8 hodinami
Zapečené brambory s mletým masem a smetanou
Sarinka56 před 8 hodinami
Drůbeží játra na cibulce s rýží
mikerose před 9 hodinami
Macecha řezy
vikinka09 před 9 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
TotalMudla před 9 hodinami
Polévka s krupicí a vejcem
Kajkajak před 11 hodinami
Telecí nudličky s houbovou omáčkou
Misicka77 před 11 hodinami
Jednoduchý houbový guláš
knihomolka před 12 hodinami
Tématické fráze:
čaj pro horké dny,
jak často lze pít zázvorový čaj,
chlazené caje,
lze předem máčet kroupy recept,
recepty na horké dny,
bylinkový čaj na horké dny,
jak udělat chlazený čaj,
napoje z cerneho caje recepty.cz,
chlazení caj,
jak často lze pít vodu s mátou?,
chlazený ovocný čaj
Suroviny:
čaj,
nektarinky,
citron,
zázvor,
máta,
rozmarýn,
voda,
cukr třtinový
Komentáře (6)
No, nechat máčet pytlíky s ČERNÝM čajem 20 minut, to už se v dnešní osvícené době často nevidí
ad 3. (mimo mísu)
"Necháme vychladnout cca 3 hodiny"
Čeština je bohatý jazyk...
Nápoj je lépe nechat vychladit
Vychladnout lze nechat např. rozčílenou osobu, že
Jinak bylinkové a jiné čaje se nechávají louhovat cca 15 minut (někdy i 20 minut)