Švestková povidla
Klasická švestková povidla využijeme po celý rok jako náplň do koláčů, sladkých knedlíků či buchet. K dochucení můžeme použít vanilkový lusk a rum, díky kterým budou krásně voňavá. Povidla není potřeba zavařovat. Jako přirozený konzervant poslouží ocet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 923 kJ / 7 152 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 33,00 g |
| Tuky | 10,00 g |
| Vláknina | 125,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 205 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 638,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme, vypeckujeme a umeleme v mlýnku.
Krok 2: Hmotu přesuneme do většího hrnce, přidáme cukr, ocet, vanilkový lusk nakrájený na 2–3 části, citronovou kůru a zamícháme. Necháme odstát 24 hodin v chladnější místnosti.
Krok 3: Na druhý den vaříme na mírném ohni za stálého míchání, až povidla zhoustnou. Vanilkový lusk vyjmeme, přidáme rum a ještě teplá povidla naplníme do čistých sklenic.
Krok 4: Hrdla sklenic otřeme a sklenice zavíčkujeme čistými víčky.
Zveřejněno 20. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkky
Moje poznámka
Švestková povidla
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkky
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 5 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 6 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 6 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 6 hodinami
Nadýchané bagety
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 1 hodinou
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 2 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 3 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 5 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 5 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 5 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 6 hodinami
Medovníková roláda
vagundova před 7 hodinami
Tématické fráze:
povidla recept,
povidla,
domácí povidla,
recept na povidla,
švestková povidla v domácí pekárně,
recept povidla,
domácí povidla recept,
jak se vaří povidla,
švestková povidla z domácí pekárny,
recept na domaci povidla,
vaření povidel,
povidla v domácí pekárně,
povidla v troubě,
povidla z domácí pekárny,
sveskova povidla,
povidla ze svestek,
vaříme povidla,
povidla v pekárně,
jak uvarit povidla,
povidla recepty
Suroviny:
švestky,
cukr krystal,
ocet vinný,
lusk vanilkový,
kůra citronová,
rum
Komentáře (15)
a dáváte papír větší, nežli je otvor do sklenice či jak?
díky předem za odpověď.